Предраг Јанковић / -Предраг Јанковић
24/05/2022 u 09:10 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Предраг Јанковић члан жирија на 45. Сусрету хармоникаша

Црногорски хармоникаш мр Предраг Јанковић један је од чланова стручних жирија 45. Међународних сусрета хармоникаша који се у Пули (Хрватска), након двије године паузе, одржавају од 24. до 27. маја. Поред такмичарског дијела, пулски Сусрети хармоникаша имају и едукативни, као и концертни сегмент. Такмичење се одржава за све узрасне категорије, како за солисте, тако и за камерне саставе и оркестре.

Подсјетимо, Јанковић, сада професор на цетињској Музичкој академији, и сам је као ученик и студент хармонике освајао бројне награде на домаћим и међународним такмичењима. Данас, и његови студенти понављају такве успјехе на такмичењима. Зато не чуди, што га као искусног професора, који поред тога паралелно његује и завидну извођачку каријеру, често позивају за члана жирија на такмичењима. Јанковић је и оснивач засад јединог фестивала хармонике у Црној Гори "Хармоника Феста".

Најављено је и да ће се неки млади хармоникаши из Црне Горе такмичити у Пули.

Организатор 45. Међународних сусрета хармоникаша је Организација културно-умјетничких дјелатности "Истра" из Пуле, под покровитељством хрватског Министарства културе, Истарске Жупаније, Града Пуле и тамошње Туристичке заједнице.

Ж.Ј.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 01:11