Ansambl ”Desert flower” Studentskog teatra iz Podgorice / - STUDENTSKI TEATAR IZ PODGORICE
14/08/2023 u 14:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Predstava "Desert flower" u srijedu u Zavodu "Komanski most"

Direktorica JU Zavod "Komanski most" Neda Vukotić pozdravila je spremnost Studentskog teatra da upotpuni programske sadržaje te institucije, u nadi da će se, periodično, i drugi kulturni poslenici odazivati sličnim povodom

Nova predstava Studentskog teatra "Desert flower", po tekstu i režiji Dragana Koprivice, biće peti put izvedena u srijedu, 16. avgusta, u 17 časova, u JU Zavod "Komanski most" za korisnike ustanove za smještaj lica sa posebnim potrebama.

Predstava je premijerno igrala u junu na velikoj sceni KIC-a "Budo Tomović", a prva repriza je bila u KIC-u "Zeta" Golubovci. Učestvovala je i na 52. FDA Crne Gore u Bijelom Polju sredinom juna, a potom je izvedena i u Centru za kulturu Pljevlja početkom jula.

Studentski teatar je dosad u više navrata, u humanitarne svrhe, nastupao u ovoj instituciji, uvijek uz lijep prijem korisnika i osoblja "Komanskog mosta".

Ovaj amaterski teatar će se predstaviti pozorišnom storijom o zbivanjima na jednoj željezničkoj stanici uz fascinantne napore glavne junakinje da očuva bezbjednost djece u očekivanju voza i nastavka putovanja. Komad ima i crtu direktne neposrednosti, te se očekuje da će i korisnici Zavoda pozitivno reagovati na scenske slike, koje u podtekstu sadrže i elemente komedije.

Ove godine u osvježenom ansamblu Studentskog teatra igraju i po jedan doktor nauka, prosvjetni radnik, politikolog, slikarka, pjesnik...

Glavnu ulogu majke igra talentovana dr Marija Đuranović, a u ostalim se pojavljuju Nađa Labudović, Ljiljana Grbović, Darko Bulić, Hristina Knežević, Sanja Veličković Radonjić, Katica Bulić i mladi talenti, djeca, Kristina Babić i Emir Tičić.

Na ovogodišnjem Festivalu dramskih amatera u Bijelom Polju Koprivica je dobio nagradu za najbolji dramski tekst, a Marija Đuranović specijalnu nagradu za glumačko ostvarenje.

Direktorica JU Zavod "Komanski most" Neda Vukotić pozdravila je spremnost Studentskog teatra da upotpuni programske sadržaje te institucije, u nadi da će se, periodično, i drugi kulturni poslenici odazivati sličnim povodom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 14:32