Predstava Dragana Koprivice / PREDSTAVA DRAGANA KOPRIVICE-IVAN PETROVIC-IPE
01/04/2022 u 09:00 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Представа ‘‘Могу ли вам помоћи 2‘‘ изведена у Додесту

Премиjера представе Студентског театра "Могу ли Вам помоћи 2", по иновираном тексту и режиjи проф.др Драгана Копривице, успjешно jе изведена пред подгоричком публиком у сали ‘‘ДОДЕСТ-а‘‘, Културно-информативног центра ‘‘Будо Томовић‘‘

– Публика jе на лиjеп начин прихватила тзв. ''ново читање'' прерађеног комада, коjи jе извођен током прошле године, овог пута у новом редитељском руху, са подмлађеним драмским ансамблом, у коjем jе млада Селма Попара успjешно одиграла главну улогу. Броjни валери емотивних стања коjе jе исказала на сцени наишли су на одличан приjем код публике, а у томе су jоj помогли остали чланови ансамбла, Сања Величковић Радонjић, Филип Боjовић, Амара Попара и Људмила Воробjова - појаснио је проф.др Драган Копривица.

Након успjешно изведене премиjере Копривица jе нагласио да су млади аматери након тромjесечних припрема успjели путем емпатиjе у драмске ликове да испуне основне сценске задатке.

– И притом показали да Црна Гора представља непресушно врело талената и кад jе глума у питању - казао је он и притом истакао да ће представа бити извођена за различите узрасте, посебно у хуманитарне сврхе у одговараjућим институциjама, као и да ће оваj комад видjети гледаоци и у другим црногорским градовима.

Средњошколка Селма Попара, у главноj улози, успjешно jе одиграла лик jунакиње у сjенци позоришних збивања, хостесе, увjерене у своjе изузетне глумачке способности, а након премиjере jе навела да jе упоран рад на броjним пробама дао и прави резултат. Млади Филип Боjовић, ученик петог разреда основне школе, у улози директора Комуналног предузећа и политичара, казао jе да га театар привлачи, и да ће се, кад за то дође вриjеме, наjвjероватниjе опредиjелити за студиjе глуме или режиjе. Сања Величковић Радоњић у улози директорице театра, иначе, пjесникиња и сликарка из Подгорице, указала jе да су броjне пробе и улажење у драмске ликове дали резултат.

А.Ћ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 16:59