Нова књига Г. Челебића ”Поезије” / -приватна архива
21/11/2022 u 17:45 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Predstavljanje „Poeziјe” Goјka Čelebića u KIC „Budo Tomović”

Poezija ovog autora zaustavlja nas, spotiče, postavlja minska polja i znakove zabrane ne bi li nas sačuvala od nas samih - zapisao je Ćuković

Knjiga sabrane poezije književnika i diplomate dr Gojka Čelebića „Poezije“ biće predstavljena u utorak, 22. novembra, od 19 časova u multimedijalnoj sali KIC-a „Budo Tomović“. Uz autora o knjizi će govoriti priređivač mr Aleksandar Ćuković i teoretičarka savremene umjetnosti mr Nikolina Đurović. Moderator večeri je Marko Sandić.

“Poezija ovog autora zaustavlja nas, spotiče, postavlja minska polja i znakove zabrane ne bi li nas sačuvala od nas samih. Čelebić se na taj način filmski utrkuje sa vremenom i prostorom podmećući sebe, namjeran da nas vrati na pravi kolosjek. Kao iskusan putnik, kao iskusan pjesnik, književnik svjetskog formata - na to svakako ima pravo“, zabilježio je, između ostalog, u Pogovoru, priređivač Aleksandar Ćuković.

Doc.dr Gojko Čelebić je crnogorski pisac i diplomata rođen 1958. godine u Podgorici. Ostvaren u žanru romana, pripovijetke, eseja, drame, poezije, teorije književnosti i diplomatske literature. Bivši je ministar kulture u Vladi Crne Gore. Dobitnik je Trinaestojulske nagrade. Autor je više od 40 knjiga.

Ž.Ј.
 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 15:27