”Подземне воде” Радоман Чечовић / -ЗУНС
15/02/2024 u 12:46 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Predstavljanje zbirke Radomana Čečovića

Večeras će u knjižari ZUNS-a biti predstavljena zbirka pjesama Radomana Čečovića s kojom je pobijedio na anonimnom konkursu ove ustanove

Pjesnička zbirka "Podzemne vode" Radomana Čečovića biće promovisana večeras (15.02) u 19 časova u knjižari Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva (ZUNS), u Ulici Novaka Miloševa 36, u Podgorici. Ovom zbirkom pjesama Radoman Čečović je pobijedio na anonimnom konkursu ZUNS-a.

Radoman Čečović, rođen je 1979. godine u Pavinom Polju, kod Bijelog Polja. Diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Nikšiću (Odsjek za srpski jezik i književnost). Objavio je dvije knjige: "Krivotporene pjesme" (2011), "Priče o malim i velikim čudima" (2013), sa Kemalom Musićem, i jedan je od autora "Čitanke" s elementima teorije književnosti za prvi razred srednjih stručnih škola i "Čitanke" za drugi razred srednjih stručnih škola. Profesor je u Gimnaziji "Slobodan Škerović" u Podgorici i predsjednik Savjeta JU "Ratkovićeve večeri poezije".

O zbirci "Podzemne vode" recenzentkinja dr Svetlana Kalezić Radonjić јe, između ostalog, zabilježila da se Čečović "poigrava metaforom o pjesničkom `poslu` (i životu uopšte) kao o građevini... pri čemu je potrebno pridržavati se strogo određenih koraka, da bi se na kraju sve izgubilo u nestalnosti i činjenici da `ništa nije krajnje`".

– U širokom luku od simbolizma do magijskog realizma, od autoreferencijalnosti do angažovanosti, od mitskog vremena do savremenosti, ovaj pjesnički rukopis svjedoči da se pisac uvijek ugrađuje u temelj svoje građevine - navodi dr Kalezić-Radonjić.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 14:39