Poštanska markica sa likom Bate Živojinovića / -ATA IMAGES
02/01/2024 u 18:10 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Predstavljena poštanska marka sa likom Velimira Bate Živojinovića

GLumac je ostavio veliki trag u jugoslovenskoj i srpskoj kinematografiji i "zaslužio da dobije svoju poštansku marku"

Pošta Srbije predstavila je danas prigodnu marku sa likom glumca Velimira Bate Živojinovića (1933-2016).

V.d. Pošte Srbije Zoran Đorđević izjavio je da je marka izdata na prelazu dvije godine povodom dvostrukog jubileja 50 decenija od ratnog filma "Sutjeska" (1973) i 55 godina od akcionog ostvarenja "Most" (1969), u kojima je Živojinović igrao.

Đorđević je ocijenio da je svojim brojnim ulogama Živojinović ostavio veliki trag u jugoslovenskoj i srpskoj kinematografiji i "zaslužio da dobije svoju poštansku marku".

Prema njegovim riječima, Živojinović je bio "veliki glumac", koji je bio posebno popularan u Kini, zahvaljujući prije svega filmovima "Most" i "Valter brani Sarajevo" (1972).

Unuka čuvenog glumca Dina Živojinović je istakla da izdavanje marke pokazuje da se "prave vrijednosti prenose iz generacije u generaciju" i da je to još jedan od načina da "čuvamo Batin lik i djelo".

- Bata i svi ostali članovi porodice bi bili veoma zadovoljni da su sa nama, i od srca veliko hvala - poručila je Živojinovićeva, kojoj je Đorđević uručio marku, uz prigodno otvaranje šampanjca - prenosi Glas Srpske.

Iz Pošte Srbije je istaknuto da je Živojinović "velikan filmske umjetnosti", koga je na marki portretisao u odjelu i leptir mašni kreator Pošte Srbije Miroslav Nikolić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 11:19