Damjan Pejanović na presu / - FOTO: DUšKO MILJANIć
13/06/2023 u 10:00 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Premijera predstave "Nesporazum" večeras u CNP-u

Predstava "Nesporazum", koju je po djelu Alberta Kamija režirao Damjan Pejanović, biće premijerno prikazana danas od 20 časova na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta

Pored režije Damjan Pejanović potpisuje i adaptaciju komada i dizajn svjetla. Scenografiju komada potpisuje Ivanka Vana Prelević, kostmografiju Lina Leković, za muziku je zadužena Vjera Nikolić, a za scenski pokret Tamara Vujošević Mandić. Asistentkinja reditelja je Minja Novaković, a kostimografije Mia Đurović. Izvršni producent poslednje premijere u ovoj sezoni je Danilo Milatović.

Pejanović je u svojoj predstavi uloge povjerio Ani Vujošević, Petru Novakoviću, Jeleni V. Đukić, Radmili Božović i Zoranu Rakočeviću.

Reditelj Damjan Pejanović se zahvalio nacionalnom teatru na, kako je rekao, razumijevanju za mlade umjetnike.

– CNP je uvijek bio kuća koja ima razumijevanja za altrenativu, za pozorište koje nije mrtvo i zahvalan sam na prilici da ponovo radim ovdje – kazao je Pejanović.

Umjetnička direktorica CNP-a Vesna Vujošević Labović je istakla da je značajno da nacionalni teatar kao renomirana pozorišna kuća kontinuirano pruža podršku mladim umjetnicima.

Glumica Ana Vujošević je istakla da je zadovoljna što je imala priliku da radi sa Damjanom Pejanovićem i ocijenila da "Crna Gora ima izuzetnog reditelja koji će definitivno obilježiti ne samo crnogorsku, nego sigurno i evropsku i svjetsku scenu".

– "Mislim da je u vremenu u kom živimo jako potrebno da ne okrećemo glavu, da ne spuštamo glavu i da pokažemo svijet u kome živimo ne onakvim kakav jeste ili kakavim ga zamišljamo, nego onakvim za kakav se borimo – kazala je glumica Jelena V. Đukić.

Glumac Petar Novaković je izrazio zadovoljan procesom i naglasio da smatra da "imamo nešto jako dragocjeno i nadam se da ćete uživati u tome".

"Nesporazum" je Pejanovićeva završna ispitna predstavi na trećoj godini pozorišne režije u klasi prof. Radmile Vojvodić na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

02. maj 2024 20:49