Ана Перазић / -Фото: Музички центар Црне Горе
23/09/2021 u 20:13 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Преминула истакнута виолинисткиња Анa Перазић

Виолинисткиња, професорка Умjетничке школе за музику и балет "Васа Павић" и дугогодишња сарадница Црногорског симфониjског оркестра Ана Перазић преминила је јуче у 52. години након дуге и тешке болести.

Ана Перазић је од оснивања Музичког центра из сезоне у сезону с љубављу градила идентитет Црногорског симфониjског оркестра, била је храбра боркиња коjа jе упркос тешким животним изазовима била пожртвована супруга и маjка двоjе дивних и даровитих музичара

Тим поводом Музички центар Црне Горе на свом Фејсбук и Инстаграм профилу изразио је "наjдубље жаљење и тугу због Аниног прераног одласка" и дубоко и искрено саучешће породици и приjатељима.

– Ану ћемо памтити као драгу и поштовану колегиницу коjа jе заjедно са нама од оснивања Музичког центра из сезоне у сезону с љубављу градила идентитет Црногорског симфониjског оркестра, али и као храбру боркињу коjа jе упркос тешким животним изазовима била пожртвована супруга и маjка двоjе дивних и даровитих музичара. Као личност са снажним карактером, до посљедњег тренутка била jе упорна и одважна у настоjању да своjоj дjеци обезбиjеди квалитетно образовање, у чему jе и успjела.

Као истакнути педагог у музичкоj школи уживала jе велико уважавање колега, као и генерациjа ученика коjи су под њеним менторством остваривали значаjне резултате на наступима и такмичењима – стоји у саопштењу МЦЦГ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 00:40