Davor Janjić / - INSTAGRAM
29/11/2022 u 20:40 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Preminuo glumac Davor Janjić, prijatelji se opraštaju od njega

Glumac iz Tuzle ostvario je veliki broj zapaženih uloga u jugoslavenskoj kinematografiji u kojima se posebno ističu uloga Nihada Halilovića u ostvarenju Ademira Kenovića “Ovo malo duše”

Glumac Davor Janjić preminuo je u 54. godini u Beogradu na VMA.

Glumac iz Tuzle ostvario je veliki broj zapaženih uloga u jugoslavenskoj kinematografiji u kojima se posebno ističu uloga Nihada Halilovića u ostvarenju Ademira Kenovića “Ovo malo duše”. Igrao je i u filomovima “Kuduz”, “Savršeni krug”, “Praznik u Informaciju o smrti glumca potvrdio je njegov prijatelj Ahmed Burić.

Davor je rođen u Tuzli 18. novembra 1969. godine. Studirao je filmsku glumu u Studiju za mlade glumce i na Akademiji u Sarajevu. Bio je član Otvorene scene Obala Sarajevo i najmlađi član Ateljeja 212 u Beogradu.

Od 1997. godine Janjić je radio i živio u Sloveniji.

Od njega se na društvenim mrežama opraštaju brojni prijatelji i kolege glumci.

"Ono puno duše ode od nas, zbogom, dragi Davore...", poručio je Tarik Filipović u svom Instagram storiju uz Davorovu fotografiju.

image
- INSTAGRAM

"Cijeli život smo skupa i između nas nema zbogom, nastavićemo negdje drugo, Janjićka. Grlim te do neba", emotivno je poručio bh. reditelj i direktor Narodnog pozorišta Sarajevo Dino Mustafić.

Glumac Nermin Tulić, koji je uz Janjića i Enisa Bešlagića glumio u filmu "Duhovi Sarajeva" uputio je posljednji pozdrav na svom Fejsbuku profilu iz njihovu zajedničku fotografiju."Vozdra haveru", kratko je poručio.

"Umro je Davor Janjić. Znali smo se čitav život i iako nikad nismo radili zajedno cijenio sam njegov talenat. Putuj generacijo, laka ti zemlja", napisao je reditelj Danis Tanović na svom Tviter profilu.

Osim njih, od Davora su se oprostili i Dino Šaran, Damir Imamović, Enis Bešlagić i mnogi drugi.

Podsjećamo, Janjić je rođen 1969. godine u Tuzli, dok je u Sarajevu na Akademiji studirao filmsku glumu u Studiju za mlade glumce. Period od 1991. do 1996. proveo je u Londonu, dok se 1997. preselio u Sloveniju.

U glumi se okušao kao vrlo mlad, a još neka od ostvarenja po kojima ga pamti publika s naših prostora su "Život sa stricem", "Gorila se kupa u podne", "Blues za Saru", "Kuduz", "Duhovi Sarajeva" i brojni drugi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. april 2024 12:37