Сцена из представе ”Роња - разбојникова кћи” / -ФОТО: ТЕАТАР ЗА ДЕЦА И МЛАДИНЦИ СКОПЉЕ, ФЕЈСБУК
02/09/2023 u 09:05 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Priče o srži ljudske prirode

Publika u Podgorici može danas, (subota, 2. septembar), da pogleda dviјe takmičarske predstave 10. Međunarodnog festivala lutkarstva.

Obje predstave igraјu u KIC-u "Budo Tomović". U terminima od 10 i od 12 sati, u sali Dodest, igra predstava "Čardaš" (4+, 45 min), albanskog ansambla Theater of Animation and New Forms, Skadar.

Komad je režirao Ilir Dragovoja, koji je radio i muziku i lutke, dramaturg je Albri Brahusha, scenografija - Colletive. Igraju Anton Selbaja, Sulejman Dini i Andi Matalani.

Predstava nema govorni, već se glumci izražavaju uz muziku, pokretom lutaka i mimikom. Komad govori o ljudskoj prirodi i fazama ljudskog života, ali i prihvatanju svega onog što život donosi.

image

Vizual festivala

-MEĐUNARODNI FESTIVAL LUTKARSTVA PODGORICA ‘ CRNA GORA

U terminima od 18 i od 20 sati, u Velikoj sali KIC-a, Teatar za deca i mladinci Skoplje, iz Sjeverne Makedonije, izvešće predstavu "Ronja - Razbojnikova kći" (6+, 55 min).

Komad je nastao po tekstu Astrid Lindgren, u dramatizaciji Jakuba Maksimova i Gorjana Miloševskog. Režiser je Maksimov. Scenografiju, lutke i kostime uradila je Olga Zjebinska, a kompozitor je Lazar Novkov. Igraju Matea Jankovska, Nikola Nakovski, Katarina Ilievska Silajnovska, Miki Ančevski, Angela Dimitrova i Petar Stojanov.

Priča govori o fantastičnom svijetu, koji kožda i ne postoji, ali zato prave, dobre stare avanture ne nedostaje... Naravno, prijateljstvo i ljubav pobjeđuje.

Festival će trajati do 4. septembra, a osim u Podgorici, predstave će igrati i za mališane iz Bijelog Polja, Rožaja, Andrijevice, Gusinja i Nikšića.

Ž.Ј.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 20:29