/ - Пријестоница Цетиње
01/08/2021 u 11:22 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Приjестоница Цетиње добиjа кључни стратешки документ за развоj културе

С обзиром на културно-историjски значаj Цетиња, оваj програм превазилази локални ниво и могу слободно рећи да поприма државну важност, казао jе градоначелник Кашћелан

Израдом Програма развоjа културе Приjестонице Цетиње 2022–2026, Приjестоница ће добити квалитетан стратешки оквир за развоj културе чиме ће се унаприjедити стање у овоj области те трасирати нови правци дjеловања, казао jе градоначелник Александар Кашћелан на састанку са члановима стручног тима коjи jе израдио оваj документ.

- С обзиром на културно-историjски значаj Цетиња, оваj програм превазилази локални ниво и могу слободно рећи да поприма државну важност. Ово jе платформа у функциjи даљег културног развоjа Цетиња коjа идентификуjе кључне програмске смjернице културне политике и на систематичан начин анализира културни систем на териториjи Приjестонице у jавном, приватном и независном сектору културе - казао jе градоначелник Кашћелан.

Програм развоjа културе Приjестонице од сjутра ће бити стављен на jавну расправу, како би након тога био упућен у даљу процедуру и усваjање у Скупштини Приjестонице. На таj начин Приjестоница Цетиње ће по први пут након доношења Закона о култури добити стратешки оквир локалне културне политике.

Поjединачне мjере стратешког развоjа креиране су унутар Стратешке анализе културног сектора Приjестонице Цетиње, а кровни стратешки план развоjа презентован jе у оквиру поглавља Стратешки циљеви развоjа културе и препоруке.

Документ су израдили чланови стручног тима у саставу проф. мр Jанко Љумовић (руководилац) и чланови Предраг Малбаша, доцент др Един Jашовић и Мариjа Мрваљевић у координациjи са Секретариjатом за културу, спорт и младе Приjестонице Цетиње.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 02:28