VIZUAL ZA FILM NIKOLE LJUCE / -FOTO> FCCG
17/06/2023 u 11:58 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Projekat Nikole Ljuce „Požari” dobio podršku u Albaniji

Projekat "Požari" prethodno je podržan od strane Filmskog centra Crne Gore na konkursu za sufinansiranje razvoja filmskih projekata

Crnogorski projekat "Požari", reditelja Nikole Ljuce, scenaristkinje Jovane Bojović i producentkinje Bojane Radulović, u produkciji kompanije Code Blue Production, te albanskog koproducenta "Era Film", podržan je na konkursu Nacionalnog centra za kinematografiju Albanije.

Projekat "Požari" prethodno je podržan od strane Filmskog centra Crne Gore na konkursu za sufinansiranje razvoja filmskih projekata.

"Požari" su filmska priča o odrastanju, požudama, razbijanju iluzija i položaju žena u društvu. U toku krize srednjih godina roditelja, život mlade rukometašice Ane se znatno mijenja dolaskom smrtno bolesno babe u njihovu porodičnu kuću. Jedini spas od nadolazeće smrti, svo troje nalaze u Aninom misterioznom, zgodnom rukometnom treneru. Tokom tri vrela ljetnja dana, u gradu okruženom požarima, uslijediće opsesija, špijunske igre i piromanija koji prate porodičnu krizu.

Projekat "Požari" ranije je bio u selekciji EAVE Producers Workshop-a, Briselskog koprodukcijskog foruma (BRIFF) 2021, a bio je i u programu CoCoPITCH u okviru marketa Connecting Cottbus (CoCo), a podržan je i od strane Ministarstva kulture Italije.

Saradnici na scenariju za "Požare" su Nikola Ljuca, Staša Bajac i Bojana Radulović, stoјi na saјtu Filmskog centra.

Ž.Ј.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 09:50