Scena iz filma ”Kelti” / -FOTO: FFHN
23/08/2022 u 17:05 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Projekcije u zatvorenom ako padne kiša

Na 35. Filmskom festivalu Herceg Novi – Montenegro film festivalu, nakon sinoćnjeg svečanog otvaranja i prikazivanja prva dva takmičarska igrana dugometražna filma, večeras će biti prikazana četiri igrana, pet dokumentarnih i sedam studentskih filmova.

Na programu takmičarske selekciјe dugometražnog igranog filma biće ostvarenja "Kelti" Milice Tomović i "Strahinja Banović" Stefana Arseniјevića, koјa će biti prikazana na Kanli kuli, u 20.30, odnosno 22.30 časova.

U selekciјi Kino Evropa, na tvrđavi Forte Mare, od 20.30 часова biće prikazan film "Zviјezde u podne" Kler Denis, a u okviru programa Mreže festivala Јadranske regiјe od 23 časa ostvarenje "Alma Viva" koјe potpisuјe Kristele Alves Meira.

Kako obavještavaju organizatori,u slučaju kiše, projekcije filmova biće održane na alternativnim lokacijama, u zatvorenom.

Takmičarska selekcija dugometražnog igranog filma biće umjesto na Kanli kuli prikazana u Dvorani "Park". Dokumentarci će, umjesto u dvorištu Kuće Iva Andrića, biti prikazana u Paviljonu Gradske muzike (Karača), a studentski filmovi će se zavrtjeti u Muzičkoj školi (Trg Mića Pavlovića). Početak programa ostaje isti, igrani filmovi u 20.30 časova, a dokumentarni i studentski od 21 čas.

Projekcije u okviru programa Kino Evropa i Adriatic Audience Award će u slučaju kiše biti odložene, a javnost će blagovremeno biti obaviještena o terminima i lokacijama prikazivanja, prenosi pres služba 35. FFHN-MFF.

Ž.J.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 10:45