Nebeska dvorišta, vladika Grigorije, IK Laguna / -FOTO: IK LAGUNA, BEOGRAD
11/08/2022 u 16:07 h
Ksenija MatovićKsenija Matović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Promocija knjige Vladike Grigorija večeras u Herceg Novom

Nova knjiga vladike Grigorija "Nebeska dvorišta" biće predstavljena večeras, 11. avgusta, od 20.30 u Kući Ive Andrića u Herceg Novom.

O knjizi će govoriti vladika Grigorije, Vlaho Bogišić, Branko Kukić i Danijela Jelić.

Nakon uspješnih promocija u Beogradu i Trebinju, snažna i potresna saga o maloj, ali hrabroj zajednici koja brani svoje vjekovno ognjište, alegorija o malom čovjeku na udaru pošasti rata, biće predstavljena i večeras u Herceg Novom.

image

Vladika Grigorije

-

Proljeće 1992. u Beogradu. Grad je uzavreo, košmar promjena u svijetu došao je na ulice, studenti protestuju dok figure nadolazećeg rata postaju opipljive. Naš junak, student teologije, čas je sam na obali razgoropađene rijeke, čas za govornicom sa koje sve više odzvanja jeka umjesto poruka. Zatečen glasovima o ratnom obruču koji se steže oko male, nekada skladne zajednice u planinskoj osami iz koje potiče, pokušava priskočiti u pomoć, da bi sa preprekama na koje nailazi i sam rastao, čvrsto se držeći izbora manastirskog dvorišta, ne kao uzmaka iz svijeta, koliko dodira među svetovima: malim i velikim, ličnim i zajedničkim, zemaljskim i nebeskim.

"Nebeska dvorišta" su gotovo dva mjeseca najčitanija knjiga u Srbiji.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 16:08