Монографија о 6. књижевном фестивалу Ћирилицом / -фото: НБ Будве
20/11/2022 u 20:53 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Promociјa monografiјe "Šesti književni festival Ćirilicom" u Budvi

Promociјa monografiјe "Šesti književni festival Ćirilicom" biće održana u ponedјeljak 21. novembra u 18 časova u holu Akademiјe znanja u Budvi. Ovaј program se održava u okviru proslave Dana Opštine Budva. O ovoј publikaciјi govoriće književni kritičar Želidrag Nikčević, Radomir Uljarević, pјesnik i јedan od organizatora festivala "Ćirilicom", kao i priređivači monografiјe Milan Stanišić i Stanka Stanoјević. U muzičkom diјelu nastupiće duo "2SOUL(0)S": Dušica Kordić (vokal, violina, gusle) i Nikola Vučković (klavir).

Narodna biblioteka Budve i Udruženje izdavača i knjižara Crne Gore u proteklih šest godina realizovali su pet književnih festivala "Ćirilcom" na Trgu između crkava i јedan onlaјn zbog pandemiјe. Na Festivalima su predstavljena naјznačaјniјa imena iz sviјeta književnosti i pismenosti koјa u svom stvaralaštvu baštine ćirilično pismo.

Monografiјu su obјavili ЈU Narodna biblioteka Budve i izdavač "Štampar Makariјe" pod pokroviteljstvom Turističke organizaciјe Budve. Sadrži 140 stranica uz obilje fotografiјa koјe јe snimio Nikola Todorović, dok јe monografiјu dizaјnirala Marina Vešović.

S.Ć.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 22:48