Академик Миро Вуксановић / -SRDJAN BOLJEVIC
12/06/2023 u 14:13 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Promocija nagrađene knjige Mira Vuksanovića u Beogradu

Nova knjiga akademika SANU Mira Vuksanovića - "Nikad dosta života: Danonoćni zapisi" (IK "Laguna") biće predstavljena u Beogradu, u utorak 13. juna od 18 sati u kafeteriji Bukmarker knjižare Defli SKC. O knjizi će, pored autora, govoriti Mina Đurić, književna kritičarka, i Dubravka Dragović Šehović, urednica.

image

Насловница најновије Вуксановићеве књиге

-ФОТО: ИК ЛАГУНА

Inspirativna knjiga akademika je znalački napisano djelo sastavljeno iz različitih kratkih formi, zapisa, komentara, izreka, kratkih priča i eseja, pjesama u prozi, sjećanja i raznih osvrta. Štivo koje mami na čitanje i otkrivanje detalja na koje autor skreće posebnu pažnju ili ih osvjetljava. Knjiga pruža uvid u razmišljanje i sagledavanje svijeta i pojava kako društvenih tako i prirodnih iz ugla jednog akademika, spoznavanje brojnih životnih istina, sagledanih i objašnjenih na osnovu velikog životnog iskustva.

image

Миро Вуксановић с наградом „Миодраг Ћупић”

-SRDJAN BOLJEVIC

Vuksanović je nedavno upravo za ovu knjigu dobio regionalnu književnu nagradu "Miodrag Ćupić" za 2023. godinu, koju dodjeljuje Fondacija za književnost i kulturu "Miodrag i Branka Ćupić".

Ž.J.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 12:14