/ - FOTO: DANAS.RS
04/08/2022 u 14:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Promocija romana "Jefimija-žena koja čeka" u Beranama

Dolazak ovako značajne autorke samo svjedoči da se Berane visoko pozicioniralo na kulturnog mapi Crne Gore

U Beranama, u Pabu Štab sjutra veče će u 20 sati biti organizovana promocija romana beogradske autorke Minje Marđonović "Jefimija-žena koja čeka".

Promociju organizuje NVO "Poligon za žensku izuzetnost- Sofija", a kako je kazala direktorica NVO Rebeka Čilović, dolazak ovako značajne autorke u Berane samo svjedoči da se Berane visoko pozicioniralo na kulturnog mapi Crne Gore. 

-Cilj nam jer da beranskoj publici predstavimo angažovane umjetnike i ujedno razbijano tabue, jer je riječ o feminističkom i političkom romanu koji je izutetno čitan, hvaljen  i nagrađivan- kazala je ona. 

Organizatori napominju da je ovo samo jedan u nizu dogadjaja koji očekuju publiku, a naročito se pripremaju sa treće izdanje festivala " I literarura imažzensko lice" koji do danas nije uspio da prikupi neophodna sredstva.

- Zebemo, ali ne odustajemo.  Autorke kao sto su Minja i mnoge druge koje su prošle kroz festival nam daju snagu da istrajemo. Ovim putem apelujemo, naročito na Ministarstvo kulture da uvaže naš zahtjev i organizuju razgovor sa našim predstavnicama. Puna su nam usta ženskih prava i zaštite istih, a izgleda da nijesmo u stanju ni ovaj jedan i jedinstven format da podržimo i učinimo da opstane- poručila je Čilović

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 17:13