Prof. Koprivica pred stanarima Doma starih Bijelo Polje / - PRIVATNA ARHVA
02/12/2023 u 17:31 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Proslava godišnjice doma starih "Bijelo Polje" uz humanitarni koncert Koprivice i KUD-a "Tekstilac"

Dom starih "Bijelo Polje" počeo sa radom 1. decembra 2010. godine, podsjetio direktor te ustanove dr Radosav Nišavić

Povodom trinaeste godišnjice rada Doma starih "Bijelo Polje" juče je upriličena prigodna svečanost sa bogatim kulturnim programom, u okviru kojeg je Dragan Koprivica održao svoj koncert, a članovi KUD-a "Tekstilac", folklornog ansambla u sastavu bjelopoljskog Centra za kulturu, imali vrlo lijep nastup.

Svečanosti su prisustvovali državni sekretar Ministarstva rada i socijalnog staranja Agron Ibrahimi sa saradnicima, direktori domova starih u Crnoj Gori sa saradnicima, i drugi.

Na početku programa prisutne je pozdravio dr Radosav Nišavić, direktor Doma, i naglasio da je Dom starih "Bijelo Polje" počeo sa radom 1. decembra 2010. godine, da je kapacitet ustanove 200 kreveta, a da u njoj boravi 150 korisnika u optimalnim uslovima. Nišavić je istakao da zaposleni u ovoj instituciji nastoje da "korisnicima boravak u Domu učine prijatnim, da imaju doživljaj porodične atmosfere i ambijenta. Naš kolektiv broji 106 zaposlenih, čiji rad ovom prilikom moram posebno pohvaliti."

Na kraju svog obraćanja dr Nišavić je ukazao i na poslovni uspjeh ove institucije, jer je postojeći dug sa skoro pola miliona eura sveden na 40.000 zahvaljujući planskom i domaćinskom poslovanju.

Dragan Koprivica se, kao afirmisani aforističar, između ostalog i dobitnik nagrade "Radoje Domanović", na početku svog programa predstavio svojim humorističkim aforizmima uz smijeh i aplauze prisutnih, a zatim pjevao stare i nove popularne melodije, tokom kojih mu se u pjevanju pridružio i jedan broj prisutnih. Posebno lijepo je prihvaćena pjesma iz mladosti korisnika Doma starih, "Devojko mala", svojevremeno u interpretaciji Đorđa Marjanovića, a lijep dojam je ostavilo i sviranje Koprivice na harmonici.

Uz pratnju orkestra KUD-a "Tekstilac", pod rukovodstvom Emira Mehonjića, mladi folkloristi su dokazali da su u samom vrhu folklornih ansambala u Crnoj Gori, što su proteklih godina redovno i potvrđivali osvajanjem najvećih priznanja na domaćim i međunarodnim festivalima. Ovog puta odigrali su više koreografija: igre iz Crne Gore i Vrsutu, igre iz Leskovca, sandžačke i šopske igre, priredivši nezaboravan ugođaj prisutnima. Inače, ovaj folklorni ansambl, koji je osnovan 1964. godine, u nekoliko starosnih nivoa broji skoro četiri stotine članova, ima i svoj narodni orkestar, a sljedeće godine slavi šest decenija postojanja. Pod upravom Emira Mehonjića KUD "Tekstilac" njeguje, čuva i afirmiše ne samo crnogorsku, već i tradiciju svih naroda i narodnosti bivše Jugoslavije.

Cjelokupan program svečanosti u Domu starih "Bijelo Polje" izvrsno je vodila glumica Bjelopoljskog pozorišta, Slađana Merdović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
23. jul 2024 00:59