Аника Драгутиновић / -фото: Светлана Ћетковић
22/06/2022 u 17:24 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Прва изложба четрнаестогодишње Анике Драгутиновић: Природа је опушта и надахњује

Аника изложила је 20 радова, графика и акрила, на којима приказује пејзаже и мотиве из природе, али ту је и понедки потрет и призори

Првом самосталном изложбом Аника Драгутиновић, надарена дjевоjчица, представила се подгоричкој ликовној публици у галерији НВО "Катаринине чаролије".

Изложбу је отворио њен наставник ликовне умјетности сликар Александар Радевић, који је открио Аникиник таленат, и то у присуству њених школских другова и пријатеља.

image

Радевић отвара изложбу

-фото: Светлана Ћетковић

– Аника је ученица осмог разреда ОШ "Маским Горки", а упоредо похађа нижу музичку школу "Васа Павић". Успјешно завршава музичку школу и учествује у свим школским и ваншмколски активностима. Аника је учествовала на бројним школским изложбама. Она слика природу, пејзже, на њеним платнима могу се видјети и хуманистички и мотиви из популарне културе. Искрено се надам да ће ова изложба мотивисати Анику да настави на даљи рад у оквирима умјетности, јер је евидентно да се ради о неком ко посједује таленат. Али, таленат без рада је као биљка без воде. А биљци треба и сунце, а то је ваша подршка – поручио је Радевић.

Аникин отац Рајко се захвалио окупљеној публици на подршци, а посевно њеном професору који је заслужан, како је рекао препознао њен рад и таленат.

image

Међу публиком другари из школских клупа

-фото: Светлана Ћетковић

Од малена је у умјетности, а у последње вријеме највише се бави сликарством. Поред сликања воли и музику, а похађа нижу музичку школу "Васа Павић" гдје учи виолину.

– У природи највише проналазим инспирацију, Јер се боравећи у природи осјећам се највише своја и опуштена. Зато је највише користим као мотив за сликање – објаснила је Аника, која обећава, судећи по својој првој изложби.

С.Ћ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 10:52