Сара Лакићевић и Саво Рајковић / -Крсто Вуловић
10/10/2021 u 12:19 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Прва трубачица у Црној Гори Сара Лакићевић написала уџбеник: Да се пробуди љубав према музици

Њена књига посвећена изучавању музицирања на труби је први такав уџбеник у региону, па ће се, како је најавила, књига наћи у наставном плану и програму других држава
image

Сара Лакићевић и Саво Рајковић

-Крсто Вуловић
Прва књига младе музичарке и музичког педагога из Котора Саре Лакичевић, "Труба, моj инструмент", изазвала је пажњу читалачке публике, прије све стручне јавности. Ауторка, тренутно jедина трубачица у нашоj земљи је у разговору са Савом Раjковићем на Интернационалној сајму књига истакла да jе примарни мотив за писање и публиковање ове књиге био недостатак уџбеника за овај инструмент.

Иако издавање музичке литературе ниjе профитабилно у Црноj Гори, поготово у случаjу трубе као инструмента, на писање jе подстакла и заинтересованост музичара из Хрватске, Босне и Херцеговине и Србиjе.

Њена идеја је била, како је нагласила у разговору с Рајковићем, да напише савремен уџбеник богат метафорама и разним порукама подршке за наше наjмлађе. Она је нагласила да су наставници, који у образовању ученика једнако учествују са родитељима, прије свега најмлађима треба да пруже љубав према музици. Имајући то на уму она је написала "Труба, моj инструмент",, који је опун метфора, казала је Лакичевић.

С.Ћ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 06:06