Andrija Dabanović Opuč festival / -SRDJA BOLJEVIć
06/10/2023 u 10:45 h
Danica TomaševićDanica Tomašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Prvo veče Opuč festivala: Smijeh zajednički jezik regiona

Andrija Dabanović u ulozi voditelja, Omer Hodžić iz BiH, Aleksandar Curnać Šarić, Tomislav Primorac i Ivan Šarić iz Hrvatske nasmijali Podgoričane

- Poslušali smo Jokovića, digli smo cijenu karte na 15 eura, pare da vam uzmemo. Ovi kojima je bilo skupo mogu u decembru na festival vina i ukljeve na Virpazar - kazao je komičar Andrija Dabanović, pozdravljajući punu salu KIC-a Budo Tomović na otvaranju stend up smotre u Podgorici.

Iako je premijer otkazao u 90. minutu dolazak na festival zbog dejta sa američkom ambasadorkom ipak nije mogao da ne odgovori na kometar ispod svog intervjua na jednom portalu.

- Pisalo je "Ovoga je Dritan probio". Ja hoću samo da mu kažem da to nije tačno. Premijer je došao na moj nastup nakon što sam se ja probio, jer to je  njegova praksa. Vidjeli ste ga prije mjesec dana, da je isto tako došao u depo Višeg suda nakon što se tunel probio - tako je Dabanović probio led i otvorio peti Opuč festival.

Ovoga puta Opuč je imao posebnu gošću koja je, kako je domaćin kazao, imala više hrabrosti no svi političari zajedno i sjela u prvi red. Pozdravljajući prvu damu Crne Gore, Milenu Milatović, Dabanović joj je dodijelio imunitet "jači nego Petar Ivanišević".

Sala ispunjena do poslednjeg mjesta ujedinila je humorom region. Smijeh je bio odgovor na sve političke, seksualne, nacionalne, komšijske i vjerske podjele koje su sinoć bile samo dio dobro koncipiranog stend up programa koji su izveli

Andrija Dabanović u ulozi voditelja, Omer Hodžić iz BiH, Aleksandar Curnać Šarić, Tomislav Primorac i Ivan Šarić iz Hrvatske.

image

Omer Hodžić

-SRDJA BOLJEVIć

Kako se Omer probudio kao Srbin

Uz Omera Hodžića na bosansko hercegovačke probleme čuo se smijeh, još jače aplauzi.

- Kako se smijete kad platite 15 eura, da niste platili ništa vam ne bi bilo smiješno - poručio je Hodžić.

Podijelio je sa podgoričkom publikom kako ga je Jutjubov algoritam pretvorio u Srbina.

- Legao sam da spavam uz neki potkast. Međutim, zaspao sam i Jutjub je nastavio na autoplej i tokom noći prebacio  na neki klip "Vojislav Šešelj u Hagu - završna riječ". Klip traje10 sati. Ja se ujutru probudio i ekavicu pričam. Osjećam u  stomaku Kosovo mi pripada. Sreo mamu rekoh: Dobro jutro, balinko. Zovem  druga u Banjaluku da mu kažem kako sam se porbudio, a on mi kaže da sam tako i zaspao - ispričao je Hodžić.

Jelena osvojila putovanje

Hipotekarna banka u saradnji sa Opuč festivalom nagradila je jednog posjetioca festivala koji je kupio kartu putem aplikacije Hipotekarne banke.

- Sedam dana u Šavniku, samo 120 km od Kolašina, u strogom centru grada, naravno bila je Andrijina šala. Jelena je osvojila trodnevno putovanje po izboru za dvije osobe.

Tokom večeri ispričao je sjećanje na djetinjstvo i želju da ode na ljetovanje u Grčku. Tata mu je rekao da nemaju para iako je on edukativno pokušao da ga nagovori: " Tata, znaš li da je to putovanje jedina stvar koju platiš, a čini te bogatijim. Otac je uz šamar odgovorio: "Šamarčina je jedina stvar koju nećeš platit, a opametiće te". Zadovoljio se, kako je priznao, jednodnevnim izletom u Sutomore, sa dvije ležaljke za njih četvoro i ostao željan CC krofnice....

image

Aleksandar Curnać Šarić

-SRDJA BOLJEVIć

Drugo dijete se pravi za svaki slučaj

Aleksandar Cunać Šarić iz Hrvatske rođen je u Beogradu, ali se za vrijeme rata sa porodicom preselio u Hrvatsku gdje nema Srba, i to u zgradu gdje su "pola susjedi pola komšije". Podijelio je publiku na mlađu djecu u familiji, starije i jedince, jer traume iz djetinjstva, kako je naglasio, mlađeg djeteta u porodici i dalje ga jako bole.

- Prvo dijete praviš jer ga želiš ili se zezneš, a drugo dijete praviš "za svaki slučaj", ako se nešto desi prvom. Odgoj prvog djeteta i drugog je dan i noć - ispričao je.

S obzirom na to da ima pet godina starijeg brata Boža, koji je odbijao da mu pomogne pred kontolni iz matematike i prijetio mu batinama ako to otkrije majci, kad uradi loše, dobije batine i još majci žao Boža što se mučio.

image

Publika Opuč festivala

-SRDJA BOLJEVIć

Molitva kruhu

Tomislav Primorac je drugi put na Opuč festivalu. Ovaj splitski komičar hercegovačkog porijekla otkrio je da u Hrvatskoj ne vole Hercegovce jer misle da su bogati ljudi.

- Ja nemam ništa, pa su za mene čudini poroblemi Dalmatinaca. Lik ima četiri nekretnine iznajmljuje ih i teško mu je. Kaže treba da kupiti vikendicu. Ma kakvu vikendicu ja nemam ni "tjednicu", nemam gdje biti ni utorkom, a ne vikendom. Ko da  stojiš pored čovjeka u kolicima i kažeš dve noge su mi  premalo. Realno tri su minimum. On meni kaže ali ti imaš porodicu te mu ja ponudih babu za garsonjeru u centru grada, ćaću za parkin, a stric ide gratis.

Ekonomičnost njegove majke u kuhinji je nasmijala pibliku Opuča. Cijeđenje jogurta do poslednje kapi, konzumacija hrane po datumu isteka ne po želji.... Zato je Tomislav podijelio molitvu za kruh.

"Kruh naš jučerašnji daj nam danas/a ovi današnji ćemo sjutra/ čuvaj nas od svih zala/ ko što mi čuvamo papštetu od prošle srijede/ i nemoj nas dovest u iskušenje/  da otvorimo novu/ dok ova ima otvorena/ Amin.

image

Učesnici prve večeri Opuč festivala

-SKRINšOT/INSTAGRAM

Zaljubljen u sve Crnogorke

Hrvatski komičar Ivan Šarić prvi put je u Crnoj Gori. Iako je svega 48 sati boravio u našoj zemlji prije nastupa, priznao je da mu je super, ali i da se prepao. Svi muškarci u mišićima, a u sve žene sam se zaljubio. Obećao je da neće dirati prvu damu jer s obzirom na to da je prvi put u Crnoj Gori, želi iz nje i izaći.

Šarić je primijetio susjedske sličnosti.

- Sve su žene iste. Sve su bolesne jer im je  svakoj bolje kad se za njom okrene žena nego muškarac. Pa nisam se ja obukao večeras za Andriju koliko ste s.ebane. Žene se oblače za žene, nas ne fermaju ni dva posto. Crnogorke kad se srede, pa se za njima okrene 100 muškaraca one kažu: "Vidi ove seljačine, ovi sjevernjaci došli ovdje. Ajde vrati se u Berane". A, kad se njom  okrene 100 žena onda će: "gledajte ku.ve, ovo je najnovija kolekcija iz Zare"...

Opuč festival se nastavlja večeras. U Velikoj sali KIC-a Budo Tomović od 20 sati u ulozi voditelja nastupiće Srđan Olman, a njegovi gosti su Ivan Tomić, Ivica Lazaneo, Goran Vinčić i Srđan Dinčić.

Peti Opuč festival su podržali Kodio, kao generalni pokrovitelj, Hipotekarna banka, Kalzberg, KIC Budo Tomović, Glavni grad,  Ministarstvo ekonomskog razvoja i turuzma, Ministarstvo kulture, Blu kouč, hotel Union i Prva.

 



 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 09:11