Natjerali publiku da prepoznaјa neke segmente iz naših života / -AGENCIJACGNEWS
08/08/2023 u 15:01 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Purgatorije": Ponosni na predstavu "Zajedno"

Pozorišni komad "Zajedno", rađen je u koprodukciji CZK Tivat, Srpskog narodnog pozorišta Novi Sad, Beoarta Beograd i Kulturnog centra Pančevo

Reakcija tivatske publike koja je preksinoć premiјerno odgledala pozorišnu predstavu "Zajedno", rađenu u koprodukciji CZK Tivat, Srpskog narodnog pozorišta Novi Sad, Beoarta Beograd i Kulturnog centra Pančevo, više јe nego pozitivna. Gledaoci su iz sale izašli sa osmjehom na licu, a zadovoljni su i producenti i glumci jer se očekuje da će predstava dugo trajati.

Glumica Jasmina Večanski ističe da јe ansambl i očekivao dobar prijem kod publike, dodajući da u Tivtu ne igraju prvi put, već da znaju i ovu publiku i prostor.

I režiserka predstave "Zajedno" Jana Maričić zadovoljna je reakcijom publike nakon premijere s obzirom na to da se radi o duhovitoj porodičnoj drami.

- Nakon dvomјesečnog procesa rada u Novom Sadu, zaista smo liјepo dočekani u Tivtu, gdje smo imali savršene uslove za rad kako bi obnovili, odnosno priveli kraju predstavu i izveli premijeru - kazala je Maričić.

image

Naklon glumaca

-AGENCIJACGNEWS

Direktor Centra za kulturu Tivat Goran Božović јe kazao nakon premijere da je zadovoljan prikazanim jer je riječ o uspješnoj koprodukciji koja je iznjedrila dobar pozorišni komad za koji očekuje da će se dugo i uspješno izvoditi.

- Centru za kulturu Tivat ovo je druga premijera u okviru ovogodišnjeg izdanja "Purgatorija" i na tu činjenicu smo jako ponosni. Za ovu predstavu imamo odličan tekst, bravurozne glumce, jako dobro rediteljski uklopljenu priču i, zaista, sam ponosan na ovo pozorišno ostvarenje koje će imati svoj život na redovnom repertoaru Srpskog narodnog pozoriša, a siguran sam da će posjećivati i brojne festivale u regionu. Mi ćemo se truditi da za crnogorsku publiku, kad god je to moguće, predstavu dovedemo i prikazujemo i kod nas - kaže Božović.

Očigledno je da su i publika, ali i glumci na sceni uživali, ociјenio je Milovan Filipović, direktor drame Srpskog narodnog pozorišta Novi Sad, što je, kako kaže, uvijek dobar znak.

- Jasno je po strukturi produkcije da će se ova predstava igrati i u Crnoj Gori i u Srbiji, ali i državama regiona. Njena jednostavnost i u sadržajnom i u produkciskom smislu će sigurno olakšati prijem kod publike. Mogu da budem prezadovoljan onim što sam vidio na premijeri i jedva čekam da vidim reakciju publike u Novom Sadu - kaže Filipović.

Direktor Beoarta 2015 Boris Mišković i jedan od producenata predstave, kaže da su gledaoci imali priliku da vide dinamičnu, pametnu, životnu, duhovitu predstavu koja je u sat vremena koliko je trajala "sve natjerala da prepoznaјu neke segmente iz naših života".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 06:46