Svi glumci predstave / -Studentski teatar Podgorica/privatna arhiva
30/08/2023 u 14:51 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

„Pustinjski cvijet” igra za djecu u Bijeloj

Studentski teatar iz Podgorice u četvrtak, 31. avgusta, od 20 časova izvešće svoju novu predstavu "Desert flower", po tekstu i u režiji Dragana Koprivice, u Dječjem domu "Mladost" – Bijela za štićenike ove ustanove.

Ovaj komad je nakon premijere početkom juna u KIC-u "Budo Tomović", igran i u KIC-u "Zeta" Golubovci, u Bijelom Polju, Pljevljima, JU Zavod "Komanski most" i JU "Kakaricka gora" u Podgorici, a izvođenje u Dječjem domu "Mladost" je sedmo po redu. Slijede i nova gostovanja ovog dramskog amaterskog teatra po Crnoj Gori i u okruženju.

Uz temu o sporovima među akterima drame o sasvim nebitnim životnim detaljima, "Desert flower" ima direktnu crtu neposrednosti, uz komične scene i humoristički obojene replike, te se očekuje da će i štićenici Dječjeg doma lijepo prihvatiti ovaj komad.

Po riječima reditelja predstave, ovo izvođenje ima poseban značaj, jer će biti realizovano u jedinoj ustanovi u Crnoj Gori gdje borave djeca bez roditeljskog staranja, i djeca ometena porodičnim prilikama. Stoga periodično prikazivanje kulturnih programa u Dječjem domu "Mladost" ima i dodatne socijalne efekte na planu sazrijevanja i edukacije ove populacije mladih.

Glavnu ulogu majke u predstavi "Desert flower" igra veoma talentovana dr Marija Đuranović, a u ostalim se pojavljuju Nađa Labudović, Ljiljana Grbović, Darko Bulić, Hristina Knežević, Sanja Veličković Radonjić, Katica Bulić i mladi talenti, Kristina Babić i Emir Tičić.

Na proteklom FDA u Bijelom Polju Koprivica je dobio nagradu za najbolji domaći dramski tekst, a Marija Đuranović, glavna glumica, specijalnu nagradu za glumačko ostvarenje.

Ž.J.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 17:52