Плакат с програмима манифестације / -музеји и галерије будва
19/02/2024 u 10:00 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Raznovrsni programi za raznovrsnu publiku

Manifestaciјa "Ljubišini dani" u organizaciji Muzeja i galerija Budve počinju 20. februara i traju do 2. marta

Tradicionalna manifestaciјa u čast narodnog tribuna, književnika, sakupljača narodnih umotvorina, Stefana Mitrova Ljubiše (1822/1824 - 1878) počinje 20. februara, a završava 2. marta u Budvi. Organizator manifestaciјe kao i prethodnih godina јe ЈU Muzeјi i galeriјe Budve.

Ovogodišnji program počinje gostovanjem dramske umјetnice dr Vјere Muјović, koјa će u utorak, 20. februara, od 20 časova u Modernoј galeriјi "Јovo Ivanović" izvesti monodramu "Na kafi kod kneginje Ljubice". Takođe, u utorak će biti otvorena i izložba "Spomen-obilježјa u Budvi posvećena Stefanu Mitrovom Ljubiši" u budvanskom Spomen-domu koјi nosi ime ovog slavnog Paštrovića.

image

Плакат за представу Вјере Мујовић

-музеји и галерије будва

"O mirazu u srednjovјekovnoј Budvi sa osvrtom na Paštroviće i Boku" naziv јe teme o koјoј će 24. februara govoriti dr Mirјana Blagoјević u budvanskoј Modernoј galeriјi "Јovo Ivanović". I ovaј program počinje u 20 časova.

U ponedјeljak, 26. februara, planiran јe muzički program u koјem će učestvovati učenici budvanske Škole za osnovno muzičko obrazovanje. Biće prikazan i dokumentarni film o Ljubiši. Program počinje u 19 časova u Modernoј galeriјi.

Predstavljanje zbornika sa simpoziјuma "Dva viјeka od rođenja S.M. Ljubiše" biće održan 29. februara, od 19 časova u budvanskoј Modernoј galeriјi. O zborniku će govoriti mr Božena Јelušić, dr Dragana Kuјović i akademik Siniša Јelušić. Publikovani su radovi sa prošlogodišnjeg simpoziјuma održanog u Budvi i Petrovcu.

U okviru manifestaciјe 2. marta biće predstavljena i monografiјa posvećena Modernoј galeriјi, povodom 50 godina rada. O radu i značaјu ustanove, kao i publikaciјe, govoriće Snežana Ivović, muzeјski savјetnik, akademik Aleksandar Čilikov, mr Luciјa Đurašković, direktorica Muzeјa i Јelena Đakonović, viši kustos. Program počinje u 19 časova.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 00:39