Avlija časopis / -FOTO: AVLIJA čASOPIS
06/02/2023 u 15:12 h
Vera RatkovićVera Ratković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Redakcija rožajskog časopisa "Avlija" objavila nagrađene pjesme i priče iz regiona

Najviše nagrada pripalo piscima iz Srbije

Pobjednici Međunarodnog konkursa, koji je po 12. put priredila redakcija rožajskog časopisa "Avlija" za najbolju neobjavljenu poeziju nastalu u region, osvojili su Ivan Lalović iz Beograda, koji je autor pjesme "Ćorav posa"" i Jovana Milovanović iz Zemuna, koja je potpisala stihove pjesme "Genera".

Drugo mjesto dijele Mira Cerović Tasić iz Niša I Olivera Sinđelić iz Sremske Mitrovice za stihove pjesama "Alidjun", odnosno "Srna". Treće mjesto za poeziju takođe dijele Sunčica Vuković iz Novog Sada, koja stoji iza stihova pjesme "Ako umrem mlada" i Nermin Delić iz Sarajeva, koji je potpisao stihove pjesme "Brada".

Prma ocjeni žirija, najbolju priču u region napisali su Tihomir Stevanović iz Mladenovca I Abid Jarić iz Zenice koji dijele prvo mjesto za p rozu "Tuačenje sna", odnosno "C'est la vie". Drugo mjesto pripada Sladajni Stavrevoj iz Skoplja I Emini Jusufović iz Minhena za price "Pogled", odnosno "Šuma", dok treću nagradu dijele Svjetlana Pravdić iz Sremske Kamenice za priču "Samohrana" I Miodrag Lazarević iz Požarevca, za tekst "Više sreće 2023."

Kako saopštavaju iz redakcije Časopisa "Avlija" nagradjene pjesme i price biće objavljene u 24. broju ovog časopisa koji se bavi kulturom, književnošću i društvenim temama.

V.Ra.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 09:02