Plakat za koncert / -FOTO: MUZEJI I GALERIJE BUDVE
20/04/2023 u 08:18 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Remek-djela operske i kamerne muzike

Korenkov je radio sa svjetski poznatim dirigentima, kompozitorima i ličnostima iz pozorišne umjetnosti koji su oblikovali pjevačevo jedinstveno i fino poznavanje muzičkog i umjetničkog materijala potrebnog za stvaranje izvanrednog performansa

Budvanski Muzeji i galerije nastavljaju kulturni maraton večeras (četvrtak, 20. april) koncertom remek-djela operske i kamerne muzike. Koncert počinje u 19 časova u Modernoj galeriji "Jovo Ivanović", a nastupaju Ekatarine Venter (mecosopran), Nikolaj Pestov (pijanista) i Aleksandar Korenkov (bariton).

Ekatarina Venter studirala je na Fakultetu klasične muzike Univerziteta u Pretoriji (Južna Afrika) od 2014. do 2016. godine, specijalizujući se za opersko pjevanje. Konzervatorijum je završila sa odličnim uspjehom, specijalizujući se za studije klasičnog pjevanja kod renomirane internacionalne operske pjevačice Elene Zarembe.

Nikolaj Pestov 2010. upisuje studije na Moskovskom državnom konzervatorijumu „P.I. Čajkovski” u klasi narodnog umjetnika Rusije, profesora Jurija Slesareva. Pestov je Laureat sveruskih i međunarodnih takmičenja: Laureat III nagrade Međunarodnog otvorenog omladinskog pijanističkog takmičenja kompozitora Barencovog regiona Genadija Vavilova (Kostomukša) (2006), pobjednik Međunarodnog pijanističkog takmičenja. Jevanđelje Tijari (Kipar, Larnaka) (2008), pobjednik sveruskog takmičenja "Mladi talenti Rusije" (Moskva) (2008), Laureat II međunarodnog festivala-takmičenja "Veliki učitelji" (Bugarska, Ćustendil) (2013).

Aleksandar Korenkov je takođe laureat mnogih međunarodnih takmičenja. Nastupao je u pozorištima širom Rusije, Japana, SAD, Francuske i Njemačke. Od samog početka umjetničke karijere, Korenkov pore klasičnog operskog repertoara njeguje i kamerne nastupe, a izvodi i djela savremenih kompozitora. Radio je sa svjetski poznatim dirigentima, kompozitorima i ličnostima iz pozorišne umjetnosti koji su oblikovali pjevačevo jedinstveno i fino poznavanje muzičkog i umjetničkog materijala potrebnog za stvaranje izvanrednog performansa.

Ž.J.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 20:15