Marta Bereš i Nikola Ristanovski / -DAN
13/11/2022 u 20:27 h
Nevena BulajićNevena Bulajić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ristanovski i Bereš ostvarili najbolje glavne uloge

Žiri Festivala glumca u Nikšiću, u sastavu Tanja Bošković, kao predsjednica žirija i Tanja Perišić i Slaviša Ćurović, kao članovi, donijela je jednoglasno odluke povodom pet nagrada koje Festival dodjeljuje.

Nagrada za glavnu mušku ulogu pripala je Nikoli Ristanovskom, za ulogu doktora Tomasa Stokmana u predstavi "Neprijatelj naroda", po tekstu Henrika Ibzena, u režiji Nine Nikolić, a u izvođenju Makedonskog narodnog teatra iz Skoplja.

Glumici Marti Bereš pripala je nagrada za glavnu žensku ulogu koju je ostvarila tumačeći lik Vere Kroner, u predstavi "Upotreba čoveka", po tekstu Aleksandra Tišme, a u režiji Borisa Liješevića (Novosadsko pozorište).

Za najbolju epizodnu mušku ulogu nagrađen je Dušan Vukašinović, takođe za predstavu "Upotreba čoveka". Najbolju epizodnu žensku ulogu, po ocjeni žirija, imala je Nika Ivančić, u komadu Jurea Karasa, "Realisti", u režiji Matka Raguža.

Nagrada za partnersku igru dodjeljena je Timei Filip i Arpadu Mesarošu za uloge Ane Karenjine i Vronskog u predstavi "Ana Karenjina", Novosadskog pzorišta, u režiji Dejana Projkovskog.

Festivala glumca zatvoren je uručivanjem nagrada i izvođenjem predstave "Narodni poslanik" Nikšićkog pozorišta i Centra za kulturu Pljevlja, u čast nagrađenih glumaca.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. april 2024 14:06