Publika na otvaranju festivala RUTA u Podgorici / -LAZAR RUZIC/ DAN
08/04/2024 u 21:33 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

RUTA: Vrhunski teatarski čin

Festival Regionalne unije teatara - RUTA počeo je večeras izvođenjem predstave "Malograđanska svadba" sarajevskog Kamernog teatra 55, u koprodukciji sa festivalom MESS.

Predstavu po tekstu Bertolda Brehta u režiji Paola Mađelija publika je gledala u velikoj sali KIC "Budo Tomović" u Podgorici.

image

Glumci Lara Dragović i Stefan Vuković uveli publiku u „Malograđansku svadbu” 

-LAZAR RUZIC/ DAN

Pred početak izvođenja publici se u ime domaćina, Gradskog pozorišta Podgorica, obratio glumac ovog teatra Željko Caja Radunović.

image

Željko Caja Radunović otvorio festival

-LAZAR RUZIC/ DAN

– Evo nas, po četvrti put u Podgorici na festivalu RUTA. Ljudi koji znaju da prave pozorišne predstave u Ljubljani, Zagrebu, Sarajevu, Beogradu, Skoplju i Podgorici, sakupljeni su ovog aprila, pod domaćinskim okriljem Gradskog pozorišta u Podgorici, da pokažu šta sve znaju i umiju, i zašto je pozorište opstajalo i opstaje od atničkih vremena do danas.

image

Bračni i drugi odnosi u (malo)građanskom društvu..

-LAZAR RUZIC/ DAN

Različite produkcije i različiti žanrovi, ali sa jednim zajedničkim imeniteljem, vrhunskim teatarskim činom, to je, čini se, odlika ove "rutine epizode".

image

Svadba je uvijek prilika da isplivaju neki karakteri...

-LAZAR RUZIC/ DAN

Kao nekome ko cijeli radni vijek diše vazduh scene posebno mi je zadovoljstvo što ova RUTA dovodi pred nas nova, mlada lica, novu energiju, pod mentorstvom rediteljskih imena koja pripadaju starijoj i srednjoj generaciji, ali u svakom slučaju, prvom ešalonu teatarskih maštara. Zadovoljstvo je veće što se sve to stiče i traje u mojoj Podgorici - rekao je Radunović proglašavajući festival otvorenim.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 03:31