Ministarstvo kulture i medija / - MINISTARSTVO KULTURE I MEDIJA
12/05/2023 u 10:31 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Sindikat kulture opet nije podržao povećanje koeficijenta umjetnicima

Tri predstavnika MKM bila su za donošenje odluke o uvećanju koeficijenta, dok su predstavnici Sindikata, Zorica Stijepović, Slađana Sjekloća i Draško Kovačević odbili da donesu takvu odluku

Na ponovljenoj sjednici Odbora za sprovođenje, praćenje, primjenu i tumačenje Granskog kolektivnog ugovora za oblast kulture održanoj 9. maja, predstavnici Sindikata odbili su da prihvate da se donese odluka o uvećanju koeficijenta umjetničkoj grupi poslova, saopšteno je iz Ministarstva kulture i medija.

- Prethodno je Ministarstvo finansija dalo pozitivno mišljenje za uvećanje koeficijenta za umjetničku grupu poslova u iznosu od 10.56. Tri predstavnika MKM bila su za donošenje odluke o uvećanju koeficijenta, dok su predstavnici Sindikata, Zorica Stijepović, Slađana Sjekloća i Draško Kovačević odbili da donesu takvu odluku, saopšteno je iz MKM.

Ranije je na sastanku u Kabinetu Predsjednika Vlade postignut dogovor sa predstavnicima Sindikata kuture da će glasati za povećanje koeficijenta umjetničkoj grupi poslova

- Nakon dobijanja saglasnosti Ministarstva finansija za uvećanje koeficijenta 9. maja je održana sjednica Odbora kako bi se donijela Odluka o uvećanju koeficijenta za umjetničku grupu poslova. Ipak predstavnici Sindikata kulture Crne Gore promijenili su svoj stav i odbili da Odbor donese Odluku i pored pozitivnog mišljenja Ministarstva finansija i svih prethodno postignutih dogovora sa Predsjednikom Vlade i Ministarstvom kulture i medija., precizirano je u saopštenju Ministarstva.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 16:28