Инсписала га публика / -с ћ.
16/05/2021 u 07:00 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Славко Калезић у монодрами "Soulfood": Као да се десило чудо

Јаким и дугим аплаузима награђен је глумац Славко Калезић за свој ауторски рад, монодраму "Soulfood", коју је извео премијерно на малој сцени своје мaтичне куће, Црногорског народог позоришта. Прича о жени у лавиринту захтијева и темпа савременог свијета испричана је кроз дијалоге позајмљене из књиге "Soulfood" Жане Полиаков.

Полиаков је позната модерна психолошкиња и ауторка низа бестселера. Њена прича, коју је Калезић адаптирао легла је публици, али и Калезићу, чију је изведбу красила изузетна енергичност и снага коју је црпио, како каже за "Дан", из пажње и наклоности публике коју је осјећао од првог минута представе.

”Задовољство је било још веће јер је у публици била Жана Полиаков

– Драго ми је што се уопште нисам мијешала у његову визију и драго ми је што сам га пустила да он потпуно осјети шта је њему потребно за представу. Молио ме је да радим адаптацију, но ја никад нисам видјела ту књигу као драмски текст. Зато сам препустила њему да се бави адаптацијом. Ја сам контролорка кад је у питању оно што сам написала, али ми је сада јако драго што сам му препустила да сам искреира све по његовом сензибилитету. Ето, свега минут, два, након представе, убијеђена сам да не би било шансе да напишем овако нешто. Ово је он, ово је Славко. Направио је уникатно дјело – закључила је Полиаков за "Дан".

Калезић није крио велико задовољство реакцијама публике као и својом изведбом, јер како је рекао, осјећа као да се десило неко чудо. Задовољство је још веће јер је у публици била Жана Полиаков, истакао је он.

С.Ћ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 05:46