Nagrada za Marunovića / -FOTO.CNP
12/07/2023 u 17:42 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Slobodanu Marunoviću nagrada „Glumac Evrope”

Na 21. Internacionalnom festivalu "Evropski glumac" koji je održan u Prespi (Sjeverna Makedonija), prvak Crnogorskog narodnog pozorišta Slobodan Marunović dobio je nagradu „Glumac Evrope” za 2023. godinu (Akter na Evropa), obavještavaju iz njegovog matičnog teatra.

Nagradu mu je dodijelio žiri u sastavu: Meto Jovanovski, glumac, Nazif Uslu, reditelj, ElenaTrajkovska, glumica, i Atila Klinče, glumac i univerzitetski profesor. Odluku su donijeli jednoglasno, a pripala mu je za izvođenje predstave "Potonja ura Njegoševa".

image

Zajednička fotografija nagrađenih i žirija

-FOTO: CNP

Monodrama "Potonja ura Njegoševa" po tekstu Slobodana Tomovića, u režiji Blagote Erakovića, koja je izvedena širom svijeta više od 1500 puta, premijerno je izvedena 1988. godine u Crnogorskom narodnom pozorištu.

Predstava prikazuje posljednje trenutke života pjesnika, filozofa, vladike i gospodara Crne Gore kroz njegovo dramatično suočavanje sa smrću te filozofskim propitivanjem o smrti, sudbini, bogu, ljubavi i smislu njegovog postojanja. Tokom 35 godina trajanja, predstava je osvojila brojne nagrade i priznanja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. jun 2024 01:23