Glumci CNP na sceni u Prištini / -FOTO:PITF
27/05/2024 u 16:58 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Specijalna nagrada za CNP u Prištini

Specijalna nagrada VIII Priština internacionalnog pozorišnog festivala pripala je Crnogorskom narodnom pozorištu za predstavu "Bladi mun", prema tekstu i u režiji Ane Đorđević, koja je izvedena sinoć u Tetaru "Faruk Begoli" u okviru takmičarske selekcije
image

Glumci nakon izvođenja na sceni pozorišta u Prištini

-FOTO:PITF
Prema riječima Ilije Subotića, direktora Crnogorskog narodnog pozorišta, za nacionalni teatar je veoma značajno učešće na pozorišnim festivalima, a posebno ako su oni međunarodnog karaktera, stoji u saopštenju iz CNP.

– Pored toga što festivali suštinski stimulišu razvoj pozorišne umjetnosti, oni su svojevrsni izazov za svaki teatar, pa i za CNP. Ta učešća nam obezbjeđuju da vrednosno sagledamo i uporedimo naše pozorišno iskustvo, tendencije i domete sa scenskim ostvarenjima iz zemalja okruženja, kao i značajnim evropskim produkcijama. Učešće na ovogodišnjem Festivalu, kao i osvojena nagrada, predstavljaju dokaz da se nacionalni teatar iz Crne Gore u regionu prepoznaje po kvalitetu umjetničke produkcije i dodatan su podsticaj daljim odnosima CNP-a i pozorišnih institucija sa Kosova - rekao je Subotić medijima u Prištini.

image

Razgovor o predstavi

-FOTO:PITF

Umjetnička direktorica Crnogorskog narodnog pozorišta Vesna Vujošević-Labović izrazila je veliko zadovoljstvo zbog učešća na festivalu i podsjetila da se predstava koja je nastala 2021. godine u Podgorici igra na kartu više.

– Zahvaljujući virtuoznoj igri glumica i glumaca ova predstava je uspjela da na svim igranjima i gostovanjima van Podgorice i Crne Gore ostvari odličnu komunikaciju s publikom - istakla je Vujošević-Labović.

Podsjetimo, u predstavi "Bladi mun" igraju: Sanja Vujisić, Nikola Perišić, Kristina Obradović, Aleksandar Gavranić, Filip Đuretić, Maša Božović, Stevan Vuković i Branka Otašević.

Na Priština internacionalnom pozorišnom festivalu koji je održan od 20. do 26. maja, pored CNP, učestvovala su i pozorišta iz Bosne i Hercegovine, sa Kosova, iz Njemačke, Albanije, Hrvatske i Sjeverne Makedonije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. jul 2024 04:15