Модерни биоскопи у шест градова / -С.Ћ.
23/12/2021 u 00:00 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Споразум МПНКС, ФЦЦГ и шест општина: Модерне кино сале до краја 2022. године

Техничко-технолошким унапређењем сала најсавременијом дигиталном технологијом обновиће се и стандардизовати биоскопска мрежа, рекла министарка Весна Братић

Споразум о дигитализацији биоскопа у центрима за културу у Беранама, Колашину, Пљевљима, Херцег Новом, Плужинама као и Никшићком позоришту потписан је јуче у хотелу "Кју" (Cue) у Подгорици. Потпис на Споразум ставили су министарка просвјете, науке културе и спорта Весна Братић, директорка Филмског центра Црне Горе Александра Божовић, и представници општинских установа културе, директор Центра за културу у Пљеваљима Небојша Рубежић, директорка Центра за културу Беране Слободанка Ивановић, директорка колашинског Центра за културу Горица Илинчић, директор Центра yа културу Плужине Миленко Мићановић, директорка ЈУ "Херцег Фест" Гордана Крцуновић, као и директор Никшићког позоришта Радинко Крулановић.

Овим споразумом кино сале у овим општинама дигитализоваће се до краја 2022. године, казала је директорка ФЦЦГ Александра Божовић.

– Техничко-технолошким унапређењем сала најсавременијом дигиталном технологијом обновиће се и стандардизовати биоскопска мрежа, што ће бити подстицај за развој техничке базе кинематографије, као и едукације и стручне обуке у центрима за културу, казала је Братић.

Модерна технологија у салама у Пљевљима, Плужинама, Херцег Новом, Колашину и Беранама, као и Никшићком позоришту, утицаће на развој кинематографије у овим општинама и развој филмске публике.

С.Ћ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 03:56