Bečki muzičari na sceni u Tivtu / -FOTO: KRSTO VULOVIć/KOTORART
30/07/2023 u 14:04 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Stajaće ovacije za Bečku platformu K+K

Članovi Bečke filharmonije okupljeni u ansambl Bečka platforma K+K, održali su sinoć u nekadašnjem Domu Vojske, u Porto Montenegru koncert "Vienna Calling!". Koncert bečkih filharmoničara održan je u Tivtu u saradnji festivala KotorArt - Don Brankovi dani muzike i Rubix festivala. Repertoar koncerta je bio raznovrstan pa je publika mogla čuti klasična djela seriozne muzike do savremenih muzičkih žanrova - džez, tango, zaključno sa gruvom.

image

Bečki muzičari na sceni u Tivtu

-FOTO: KRSTO VULOVIć/KOTORART

Članovi Bečke platforma K+K su renomirani violinista Kiril Kobančenko, koji je ujedno i direktor Platforme, zatim violistkinja Aurore Nozomi Cani, violončelista Florijan Egner, kontrabasista Bartoš Siroski, pijanista Kristof Egner, kao i harmonikaš Kristijan Bakanič, koji se publici predstavio i kao kompozitor i kao aranžer svih kompozicija koje su izveli.

image

Kiril Kobančenko

-FOTO: KRSTO VULOVIć/KOTORART

Oduševljeni publikom, njihovom povratnom reakcijom, i atmosferom koja je vladala u Domu vojske, članovi ansambla su srdačno i sa uzbuđenjem izvodili djela, dok je solista, violinista Kiril Kobančenko vodio publiku kroz kompozicije i upoznavao ih sa bogatim, austrijskim muzičkim nasljeđem, prenosi pres služba KotorArta. Ansambl je dobio stajaće ovacije publike vidno oduševljene nivoom izvođaštva, kao i odabirom repertoara. Članovi ansambla su se zahvalili organizatorima, domaćinima i nadaju se ponovnom viđenju.

image

Bečki muzičari na sceni u Tivtu

-FOTO: KRSTO VULOVIć/KOTORART

Podršku koncertu dali su Porto Montenegro, Regent Porto Montenegro, Henley&Partners, Montenegro Sotheby‘s Realty, kao i Adicco i Erste banke i Yamaha Euro-Unita.

Međunarodni festival KotorArt održava se uz pokroviteljstvo UNESCO-a, Ministarstva kulture i medija i Opštine Kotor, podršku Evropske unije, kao i podršku značajnih sponzora i široke mreže partnera iz zemlje i inostranstva.

Ž.J.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 21:57