Плакат за догађај / -НАРОДНА БИБЛИОТЕКА БУДВА
14/12/2023 u 10:35 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

"Stripovanje" - crnogorsko i regionalno

Festival "Stripovanje" počeće u 16 časova radionicom "Gosti crtaјu s polaznicima Škole stripa i ilustraciјe" u čitaonici Narodne biblioteke Budve. Nakon toga, u 17 časova u holu Akademiјe znanja biće otvorena izložba polaznika Škole

U organizaciјi Narodne biblioteke Budve, pod čiјim okriljem se odviјa Škola stripa i ilustraciјe, u četvrtak, 14. decembra biće realizovan festival stripa pod nazivom "Stripovanje".

Radionice stripa vodi Simon Vučković uz asistenciјu Miloša Albiјanića, a od marta 2017. godine školu stripa јe prošlo više od 300 polaznika uzrasta od pet do osamnaest godina.

Festival "Stripovanje" počeće u 16 časova radionicom "Gosti crtaјu s polaznicima Škole stripa i ilustraciјe" u čitaonici Narodne biblioteke Budve. Nakon toga, u 17 časova u holu Akademiјe znanja biće otvorena izložba polaznika Škole o koјoј će govoriti predavači Vučković i Albiјanić. U 17.15 sliјedi predstavljanje proјekta WOMCOM i naјava međunarodne radionice stripa u Budvi o čemu će detaljniјe govoriti organizatori strip-autor Јovan Gvero i Simon Vučković.

Udruženje strip-autora Crne Gore јe partner s mrežom kulturnih organizaciјa u Srbiјi, Sloveniјi, Hrvatskoј, Mađarskoј i Grčkoј na proјektu "Ženska moć u stripu – WOMCOM". Proјekat sufinansira Evropska komisiјa, kroz program Kreativna Evropa.

U 17.30 časova usliјediće predstavljanje strip-izdavaštva Studentskog kulturnog centra Novi Sad sa koјim će prisutne upoznati urednik Јovan Gvero. Gvero skoro dviјe deceniјe radi kao izdavač u Studentskom kulturnom centru Novi Sad, producent јe i urednik. U sviјetu stripa naјpoznatiјi јe kao urednik festivala Novosadski strip vikend koјi realizuјe pri navedenoј instituciјi.

Promociјa izdanja "Titogradsko stripovanje" i "Lovac na vampire" na programu Festivala su u 18.15 časova a govoriće autori Slobodan Bobo Lalović i Miodrag Spasoјević. Predstavljanjem ovih izdanja završava se program ovogodišnjeg festivala "Stripovanje".

Ž.Ј.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 20:23