Interakcija publike i glumaca / -FOTO: PRIVATNA ARHIVA D. KOPRIVICE
13/10/2023 u 15:45 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Studentski teatar gostovao u Domu starih „Duga”

Podgorički Studentski teatar izveo je svoju predstavu "Desert flower" po tekstu i u režiji prof. Dragana Koprivice za korisnike Doma starih "Duga" – Martinići, Centra za rehabilitaciјu i oporavak starih lica. Gostovanje je uslijedio na poziv Marine Iković, izvršne direktorke ove ustanove, kaže Koprivica.

Predstava je  naišla na dobar prijem korisnika Doma i osoblja,  pa su glumci pozdravljeni srdačnim aplauzima.

U komadu igraju Mariјa Đuranović, Nađa Labudović, Ljiljana Grbović, Darko Bulić, Sanja Veličković Radonjić, Hristina Knežević, Kristina i Kseniјa Babić i Emir Tičić.

Studentski teatar je nakon premijere u junu ovu predstavu izvodio ne samo u pozorištima i na festivalima već i u ЈU Zavod "Komanski most" za zbrinjavanje odraslih lica s ograničenjima u sociјalnom funkcionisanju usljed mentalne ometenosti, ЈU "Kakaricka gora", Zavodu za smјeštaј, rehabilitaciјu i resociјalizaciјu korisnika psihoaktivnih supstanci, u ЈU Dјečјi dom "Mladost" – Biјela za zbrinjavanje dјece, lišene roditeljskog staranja i dјece, čiјi razvoј јe ometen porodičnim prilikama, i u ЈU Centar "Ljubović", ustanovi sociјalne i dјečјe zaštite, koјa se bavi institucionalnom zaštitom nezavodskog tipa za dјecu sa problemima u ponašanju u cilju unapređenja kvaliteta života kroz osmišljene vaspitne programe.

Predstava će ponovo igrati na sceni podgoričkog KIC „Budo Tomović” 17. oktobra, od 19 časova, a ulaz јe slobodan.

 

Ž.J.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 11:44