Рашовић са министрима Лалошевићем и Војиновићем / -фото: Министарство просвјете
15/09/2022 u 13:53 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Susret slikara Đorđa Rašovića sa ministrima

Mladi akademski slikar će od oktobra boraviti tri mjeseca u Parizu u okviru umjetničke rezidencije - "Cite internationale des arts"

Akademskog slikara Đorđa Rašovića јuče su ugostili u Ministarstvu prosvjete ministar prosvjete Miomir Vojinović i ministar sporta i mladih Vasilije Lalošević.

Mladi akademski slikar će od oktobra boraviti tri mjeseca u Parizu u okviru umjetničke rezidencije - "Cite internationale des arts", pa je ovo bila prilika da mu ministri Vojinović i Lalošević požele srećan put i uspješan boravak u Parizu.

Rašović je jedan od uspješnijih mladih stvaralaca iz nove generacije crnogorskih umjetnika, dobitnik značajnih likovnih nagrada i učesnik brojnih izložbi u Crnoj Gori i regionu.

Prema riječima ministara Rašović je primjer kako se energijom i duhom postižu uspjesi i pobjeđuje. Pred Rašovićem je sve vrijeme ovoga svijeta koje treba da iskoristi i pokaže se u najboljem svijetlu. Boravkom u Parizu na tako značajnom skupu, Rašović ima priliku da stekne nova znanja koja će njegovom slikarstvu dati nove vizije.

Svojim radovima, Đorđe Rašović se već izdvojio među crnogorskim slikarima i dao svoj pečat toj vrsti umjetnosti, stoјi u saopštenju Ministarstva prosvјete.

S.Ć.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. decembar 2022 21:06