Кадар из филма „Чартер” / -ФОТО: ШВЕДСКА АМБАСАДА
10/04/2022 u 16:45 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Шведски вајб у филму

Приjе церемоније отварања, у 18 часова, у понедјељак, у Перјаничком дому почиње панел дискусиjа "Равноправност на испиту" коjу Амбасада Шведске организуjе у сарадњи са Центром за женска права

Амбасада Шведске и Филмски центар Црне Горе од сјутра, 11. априла, до 14. априла у Перjаничком дому у Подгорици организуjу "Дане шведског филма у Црноj Гори". У склопу манифестације биће одржан и програм "Шведски ваjб у филму", током коjих ће бити приказано седам шведских филмова из нове филмске продукциjе.

Манифестациjу ће сјутра, 11. априла, у 20 часова у Перjаничком дому отворити Annika Ben David, амбасадорка Шведске и Александра Божовић, директорица Филмског центра Црне Горе. У 20.15 часова, такође у Перjаничком дому, почиње пројекција награђеног филма "Чартер", режисерке Аманде Кернел.

Приjе церемоније отварања, у 18 часова у Перјаничком дому почиње панел дискусиjа "Равноправност на испиту" коjу Амбасада Шведске организуjе у сарадњи са Центром за женска права. Уводни говор одржаће шведска амбасадорка Бен Давид, а на панелу ће говорити: Жељка Jововић - предсjедница Основног суда у Подгорици, Тиjана Живковић - адвокатица Центра за женска права и Диjана Поповић Гаврановић - лице за подршку дjеци. Модераторка панела jе Маjа Раичевић – извршна директорица Центра за женска права.

Селекторка филмова је глумица и редитељка Јелена Мила. Поред Подгорице, филмови ће бити приказани и у Никшићу, Бару, Котору и Пљевљима, а улаз је слободан.

Током манифестације биће одржана мастерклас предавања, у уторак, 12. априла, у Перjаничком дому, Jана Jерансона, директора комуникациjа Шведског филмског института из Стокхолма, а у сриjеду на Факултету драмских умjетности на Цетињу режисерке Саре Jанг и продуцента Микаела Кроса.

Ж.Ј.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
22. maj 2024 05:05