Никчевић говорио пред пројекцију филма / BULATOVIC-NIKCEVIC PROMOCIJA FIL-LAZAR RUZIC
23/12/2021 u 13:05 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Свијет препознао квалитете нашег камерног састава

Булатовић и Никчевић нас посљедњих 30 година подсјећају на чињеницу да без љубави, страсти и пожртвовања нема ни успјеха, а они су то својим радом и потврдили, као и наградама - рекао је Клисић

Пројекцијом филма "Feel the moment" ("Осјети тренутак"), продукција Јавног сервиса РТЦГ, у Музичком центру Црне Горе, гитарски дуо др Срђан Булатовић и мр Дарко Никчевић прославио је три деценије постојања овог камерног састава. Филмом су уједно најавили и свој нови, истоимени ауторски албум "Feel the moment", који ће у априлу објавити реномирана свјетска издавачка кућа Naxos Records, а сав материјал снимили су у Студију 6 РТЦГ.

Пред пројекцију публика је имала прилику да чује ријеч аутора, али и њихових пријатеља, као и ауторског тандема филма.

Присутнима се најприје обратила Исидора Дамјановић, пословна директорка МЦ, наводећи да с Булатовићем и Никчевићем сарађује већ 25 година, уједно пратећи њихову успјешну каријеру. Како је додала, сматра их својим "срећним људима" у послу музичког менаџера, додајући да су увијек имали добар програм, што је условило и пуне сале и одличне концерте.

– Квалитет њихове каријере је истрајност. Било је ту незадовољства, несхваћања средине, неостварених очекивања, свега оного што се дешава ствараоцу у овој нашој средини која често нема слуха за наше умјетнике, али, они су били упорни. И тај њихов пут, иако трновит, сигуран је и ништа му се не може одузети - рекла је Дамјановић, додајући да је њихове интерпретаторске и композиторске квалитете препознао свијет.

Ауторске композиције одвеле их у свијет

Публици су се обратили Никчевић и Булатовић, иначе добитници Тринаестојулске награде.

Истичући да је музика вид комуникације, Никчевић је истакао да им је на концертима циљ да подстакну публику на размишљање, визуелизацију, у суштини - да осјете музику. Осврнуо се и на процес рада на албуму, када се уђе у студио, додајући да су одлучили да филмом публици пренесу угођај снимања у студију.

Булатовић је навео да су посљедњих 10 година посвећени својим ауторским композицијама.

– Наша музика одвешће нас у многе земље свијета, у крајеве гдје никад не бисмо дошли да нас она није водила - рекао је Булатовић, додајући да се најновије композиције разликују од читавог њиховог досадашњег ауторског рада, истичући да су продукт интроспекције.

Обраћајући се публици, један од коаутора филма, Давор Клисић навео је да почаствован чињеницом да је могао да ради на филму о овом гитарском дуу.

– Булатовић и Никчевић нас посљедњих 30 година подсјећају на чињеницу да без љубави, страсти и пожртвовања нема ни успјеха, а они су то својим радом и потврдили, као и наградама - рекао је Клисић.

Режисер филма Миомир Брајовић истакао је да су Булатовић и Никчевић, упркос процесима који нијесу били повољни за умјетнике и ствараоце, ипак успјели да се остваре и истрају на том путу, и да се пробију на свјетско тржиште класичне музике.

– Мислим да су Булатовић и Никчевић свјетионик како је могуће успјети, и на томе им честитам - рекао је Брајовић, додајући да је албум који треба да изађе, најтоплији, најемотивнији, и да ће сигурно додатно допринијети њиховом међународном успјеху.

На крају, публици се поклонио технички дио екипе филма. Програм, који је уживо преношен на РТЦГ 2, а који је са овом медијском кућом организовао и МЦ, водио је Сабрија Вулић.
Ж.Ј.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 22:45