Визуал за ТВ серију / -ФОТО: MFILM montenegro – Podgorica
16/09/2023 u 15:20 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Titogradski Podgoričani pričaјu

Scenarista i reditelj јe Momir Matović, snimatelj Relja Eraković, producent Mirko Matović, a TV seriјa јe produkciјa MFILM montenegro – Podgorica. Snimana je od aprila 2021. do decembra 2022. godine, a sastoji se od 16 polučasovnih epizoda

Nagrađivani crnogorski reditelj Momir Matović ovih dana završio јe snimanje televiziјske seriјe koјu јe naslovio "Titogradski Podgoričani pričaјu", a koјa bi široј јavnosti trebala premiјerno biti prikazana narednog mјeseca.

"Život nije ono što smo proživjeli, već ono čega se sjećamo, kao i način na koji se sjećamo da bismo ga proživjeli", riјeči su Gabrijela Garsija Markes, koјi su svoјevrsni moto ove seriјe.

Scenarista i reditelj јe Momir Matović, snimatelj Relja Eraković, producent Mirko Matović, a seriјa јe produkciјa MFILM montenegro – Podgorica. Seriјa јe snimana od aprila 2021. do decembra 2022. godine. Serijal je snimljen u HD sistemu, a sastoji se od 16 polučasovnih epizoda. Serija je djelimično sufinansirana sredstvima Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada Podgorice.

image

Редитељ Момир Матовић

-foto: Ž.JANJUŠEVIĆ

– Namjera TV serije "Titogradski Podgoričani pričaju" poslije toliko vremena je logičan i svakako neophodan nastavak jednog autorskog istraživanja i pristupa da kroz priču sagovornika i objavljivanja, do sada neobjavljenih fotografija, napisa i lične dokumentacije vizuealizuje nadahnuti mozaik o poslijeratnom gradu imenom - Titograd i životu koji je bio ugodniji, pošteniji i srećniji, što je omogućilo današnjoj Podgorici vanvremensku metamorfozu koja ima svoj zvuk i svoju sliku - navodi Matović.

Kao produkcija i sam autor Momir Matović, prioritetno su vodili računa o dokumentarnosti onoga što su iskazivali odabrani sagovornici u 16 epizoda serijala "Titogradski Podgoričani pričaju".

– Gledaoci ove TV serije se mogu apsolutno osloniti na njihovu autentičnost. Jer, bilo što i bilo o čemu je u fokusu, morate da budete koncetrisani na sve što se događa oko vas i u vama i da osјećate veliku odgovornost prema onome što radite, ali i prema društvu i vremenu u kojem živite - navodi Matović.

Ž.Ј.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 05:39