Никшићко позориште / -фото: Биља Брашњо
25/11/2021 u 15:09 h
Biljana BrašnjoBiljana Brašnjo
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Треће вече Међународног фестивала глумца у Никшићу

У Никшићком позоришту сјутра у 20 часова биће изведена представа "Антигона" која је рађена у копродукцији Народног позоришта у Приштини и Народног позоришта Тимочке крајине "Зоран Радмиловић"

Комад се изводи треће вечери 17. Међународног фестивала глумца у Никшићу који организује Никшићко позориште у сарадњи са Општином и Министарством просвјете, науке, културе и спорта Црне Горе.

- Софоклеова драма је један од носећих стубова античке културе који држе сигурну кућу европске цивилизације. Њен етички темељ и корјен из кога се разгранало позориште које познајемо. Побуна нејаке Антигоне против неумољивог тиранина, њен страшан крај као продукт борбе за етичка начела, љубав коју владар сматра равном издаји, биће инспирација ремек дјелима која ће бити написана кроз вјекове који нам претходе, навела је у најави извршни директор Фестивала Тања Перишић.

Режију и адаптацију урадио је Ненад Тодоровић, сценографију Горан Стојчетовић, костиме Бојана Костадиновић, сценски покрет и кореографију Исидора Станишић, а музику Братислав Радовановић. У представи играју Милица Буразер, Игор Дамјановић, Ивана Бартуњек, Милош Ђуричић, Бранко Бабовић и Небојша Ђорђевић.

"Антигона" је једна од шест представа овогодишњег Међународног фестивала глумца у Никшићу који се завршава 29. новембра када ће бити саопштена одлука жирија и уручене награде за глумачка остварења. Предсједник Жирија је првак драме Београдског драмског позоришта Милорад-Мики Дамјановић, а чланови су редитељ Зоран Ракочевић и глумац Никшићког позоришта Бобан Чворовић.

Улазнице су у продаји и могу се купити на билетарници Никшићког позоришта сваког дана од 10 до 20 часова, по цијени од 5 еура.

Биљана Брашњо

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 18:51