Nemanja Radulović i ”Dubl sens”: Naklon publici nakon koncerta / Pres služba "Grad teatar"
16/07/2023 u 21:00 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Tri bisa za violinistu i ansambl "Double Sens" na "Grad teatru"

Budvanska publika je stajaćim ovacijama i ogromnim aplauzom pokazala da želi još, tako da se violinista Nemanja Radulović sa ansamblom tri puta vraćao na bis kada su izveli kompozicije "Niška Banja, topla voda", "Pašona kolo" i "Somewhere over the rainbow", saopštili su iz pres službe "Grada teatra".

U okviru budvanskog festivala "Grad teatar" priјe dvije noći nastupili su violinista Nemanja Radulović i ansambl "Double Sens". Na sceni Između crkava u nastavku muzičkog programa ovaј proslavljeni svjetski instrumentalista priredio je koncert u okviru velike turneje na kojoj promoviše album "Roots" (Korijeni) koјi јe objavio prošle jeseni za američku diskografsku kuću "Warner Classics".

Budvanska publika je Radulovića i ansambl pozdravila ovacijama i višeminutnim burnim aplauzima zbog čega su se tri puta vraćali na bis.

- Radulović je već dva puta bio gost festivala "Grad teatar". Prvi put je nastupao kao devetnaestogodišnjak 2005. godine u crkvi Santa Maria in punta, a zatim 2017. godine na sceni između crkava kada je svirao koncert "Kanada u svjetskoj muzici", koji je "Grad teatar" organizovao u saradnji sa Ambasadom Kanade. Ovog puta Radulović je na samom početku koncerta, mnogobrojnoj publici na sceni između crkava, kazao da mu je drago što je dio divnog festivala koji tako dugo traje - saopštili su iz festivalske pres službe.

Violinista i "Dubl sens" su, u zvaničnom dijelu programa, izveli 17 kompozicija koje nose nazive različitih zemalja, tako da je prva bila u posebnoj cjelini nazvanoj "Irska, Kvebek, Škotska". U tom segmentu je u prvom planu bio autor Žan Karinjan u aranžmanu umjetnika Aleksandra Sedlara, "Posveta Žanu Karinjanu". Radulović je publici otkrio i da cijelog projekta ne bi bilo, da nije bilo Aleksandra Sedlara.

- Mjesec i po dana smo proveli u studiju, pravili aranžmane, vrlo malo spavali. Velika je čast raditi sa multitalentovanim ljudima, saznate mnoge stvari o sebi i to su najinspirativniji momenti u cijelom procesu. Ansambl je sastavljen od najbližih ljudi u mom okruženju, tu su moji prijatelji iz djetinstva do 14. godine, prije nego što sam se preselio u Francusku, a tu si i prijatelji iz Francuske koje sam kasnije upoznao - izјavio јe Radulović.

Publika јe vidno uživala u muzičkom putovanju kroz Kinu ("Ljubavnici leptiri"). Posebnu cjelinu činile su Argentina, Austrija, Italija i Grčka ("Por Una Cabeza"), nakon čega ih je put poveo u Brazil ("Manha de Carnaval") i Rusiju ("Podmoskovske večeri"). U segmentima Vlasi, Moldavija i Bosna istakla se vokalna solistkinja Ksenija Milošević koja je, zajedno s ansamblom, izvela kompozicije "Mndra mja", "Cigani lete u nebo" i "Što te nema".

Nakon desetominutne pauze, muzičari su otputovali u Srbiju ("Posveta Šišiću"). Radulović je kazao da nisu mnogo razmišljali koga da predstave kada je Srbija u pitanju.

- Aleksandar Šišić je bio apsolutni violinijski genije, fenomenalan u svom žanru. Šteta što je živio u vremenu koje nije bilo toliko tehnološki napredno, ko zna šta je sve mogao da postigne - rekao јe Radulović.

Nakon Srbije, muzički put ih je poveo u Francusku ("Indifference"), Španiju ("La Vida Breve"), Indiju ("Katchur Kahn"), Izrael ("Kralj David"), Sjevernu Makedoniju ("Makedonsko devojče"), Japan ("Takedina uspavanka"), dok je posljednja zemlja ovog muzičkog putovanja bila Kuba ("Mambo").

Budvanska publika je stajaćim ovacijama i ogromnim aplauzom pokazala da želi još, tako da se violinista sa ansamblom tri puta

vraćao na bis kada su izveli kompozicije "Niška Banja, topla voda", "Pašona kolo" i "Somewhere over the rainbow", saopštili su iz pres službe "Grada teatra".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 23:58