Ове године три добирника / -фото: гов.ме
22/06/2022 u 17:54 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Тринаестојулска награда: Рок за предлоге 24. јун

Ове године могу се додијелити три годишње Тринаестојулске награде

Предлози за додjелу Тринаестоjулске награде за 2022. годину достављају се до петка, 24. јуна, објавило је Министарство културе и медиjа. Предлози се подносе непосредно на архиву Министарства или препорученом пошиљком на адресу: Министарство културе и медиjа, Ул. Његошева бр. 83, Цетиње, са напоменом – приjедлог за додjелу Тринаестоjулске награде за 2022. годину.

На основу члана 14 Закона о државним наградама ("Сл. лист Црне Горе", бр. 17/19) и члана 8 Пословника о раду Жирија за додјелу Тринаестојулске награде, ове године могу се додијелити три годишње Тринаестојулске награде. У једној области се може додијелити само једна годишња Тринаестојулска награда за 2022. годину.

Тринаестојулска награда за 2022. годину додјељује се грађанину или држављанину Црне Горе, групи лица или правном лицу које има сједиште на територији Црне Горе, за резултате од изузетног значаја за државу, остварене у години која претходи додјели награде (2021), у областима културног и умјетничког стваралаштва, спорта, природних и друштвених наука, привреде, екологије, односно за дјела или остварења у свим областима рада и стваралаштва.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 03:00