Ерол Маруновић / -Културни центар
24/12/2021 u 18:56 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У Бару отворен нови дигитализовани биоскоп

Кино кабина биоскопа у Бару је тренутно најопремљенија у Црној Гори и региону

Нови, дигитализовани биоскоп у Културном центру у Бару, отворен је синоћ црногорском премијером филма "Небеса", у режији Срђана Драгојевића. Свечаности су присуствовали предсједник Општине Бар Душан Раичевић, министарка културе, науке, просвјете и спорта Весна Братић, директор Културног центра Бар Ерол Маруновић, директорица Филмског центра Цре Горе Александра Божовић и друге истакнуте личности јавног и културног живота града, као и редитељ "Небеса" Срђан Драгојевић, продуцент Биљана Првановић и црногорски копродуцент Карло Калезић.

Ревитализација бисокопске сале и успостављање новог биоскопа омогућили су грађанима да имају савремен и модеран простор у којем ће пратити најновије тредове у филмској индустрији, употпуњавајући културну и забавну понуду града као препознатљивог центра културних, позоришних, књижевних, музичких, а сада и филмских дешавања.

Према ријечима директора Културног центра Бар Ерола Маруновића, који је прогласио биоскоп отвореним, Бар је једини град у Југоисточној Европи, ако се изузме сала Југословенске кинотеке у Београду, у којем грађани могу да уживају у аналогним пројекцијама. Кино кабина биоскопа у Бару је тренутно најопремљенија у Црној Гори и региону.

Маруновић је подсјетио да Бар има пола вијека дугу традицију приказивачке дјелатности - некадашњи биоскоп "Побједа" на Пристану, а потом и сала Дома културе били су за генерације Барана, култна мјеста. Увјерен сам да ће Барани уживати у најновијим филмским остварењима домаће и иностране продукције, а да ће Дом културе поново постати мјесто сусрета и пријатељских дружења садашњим и будућим генерацијама - поручио је Маруновић.

Дигитализација биоскопа у Дому културе подразумијевала је инсталацију најсавременије кинотехницке опреме, ДСП пројектора 4К најновије генерације, Долбy 7.1 система озвучења и професионалног платна за приказивање, а наведена техника је тренутно најбоља која постоји у Црној Гори, док је платно које је постављено највеће у земљи и једно од већих у региону.

Д. С.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 15:00