фото: Милован Нововић / - фото: Милован Нововић
18/06/2021 u 10:27 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У Бијелом Пољу одржан концерт ученика школе за основно музичко образовање

Наступили ученици на четири инструмента

Традиционални годишњи концерт бјелопољске Школе за основно музичко образовање одржан је данас у башти куће Риста Ратковића у Бијелом Пољу .Млади музичари представили су публици резултате свог рада у овој школској години. Свој раскошни таленат показало је 22  ученика свих одсјека – клавира,хармонике, виолине, флауте и гитаре.

Представљајући резултате године у којој је примат узела пандемија корона вируса и због које је ове године изостао наступ оркестра, трогласног дјечјег и малог хора, директорица те установе Јасмила Хот је казала да су ипак  задовољни резултатима рада.

- Ове школске године девети разред завршило је шест ученика, шесторо златне дјеце, учесника државних и међународних такмичења и добитника великог броја награда. То су Лана Шпањевић, Ивана Мрдак, Сара Кургаш, Милица Рабреновић, Теодора Ракоњац и Владимир Куч. Од њих се посебно истакао Куч ученик одсјека флауте из класе професора Слађане Фурунџић и Бориса Никчевића и којег је наставничко вијеће прогласило ђаком генерације - казала је Хот.

Она је додала да су протеклих година ученици и наставници те школе освојили на државним и међународним такмичењима око 250 награда.

 - Награде са престижних такмичења и фестивала из Бечеја, Загреба, Пожаревца, Сплита,Тивта, Сарајева и Новог Сада допринијеле су рангирању наше школе на пето мјесто најбољих музичких школа, што је показатељ професионалног рада професора и квалитетне наставе- истакла је Хот.

Публика је уживала у композицијама барокне и класичне музике, романтизма и дјелима савремених композитора.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 20:35