Hor Collegium musicum / -FOTO: KOTORART
15/08/2022 u 16:06 h
Mirjana PopovićMirjana Popović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U čast Darinki Matić Marović

Shodno odluci Vlade Crne Gore o proglašenju trodnevne žalosti, program Međunarodnog festivala KotorArt Don Brankovi dani muzike je odgodjen za 16. i 17. avgust.

U Bogorodičinoj crkvi na Prčanju, u utorak, 16. avgusta, u 21 čas počinje koncert akademskog hora "Collegium musicum" iz Beograda. "Tragovi iz sazviježđa Regula" projekat je kojim hor i dirigentkinja Dragana Jovanović, odaju počast svom osnivaču i dirigentu, mentoru i prijatelju, profesorki Darinki Matić Marović. Koncert čine kompozicije koje je Matić Marović najviše voljela i izvodila. Darinka Matić Marović bila je prva žena dirigent, prva žena dekan na Fakultetu umetnosti u Beogradu i prva žena rektor Univerziteta umetnosti u Beogradu. "Collegium musicum" vodila je od njegovog osnivanja, 1971. godine.

Partneri koncerta su Ministarstvo prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, Opština Stari grad Beograd i "Collegium Musicum".

Obezbijeđen je besplatan prevoz solarnim brodom sa kotorske Rive do Prčanja i nazad, za ograničen broj ljudi. Brod "Elettra" polazi iz Kotora u 20 časova u dijelu Rive preko puta kotorskog markata, a povratak je oko 22.30 časova.

M.D.P.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 12:57