фото: Етос / - фото: Етос
14/04/2022 u 21:27 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Књижевно вече Мићовића премјештено из Завичајног музеја у Матицу српску: "Нисам знао да сам персона нон грата"

Умјесто у Завичаjном музеjу представљање књиге "Луче у тами Црне Горе" одржано је у просториjама даниловградског одбора Матице српске - Друштво чланова у Црноj Гори

Иако је било најављено да ће вечерас од 20 часова у Завичајном музеју у Даниловграду бити одржано књижевно вече Милутина Мићовића из Никшића, то се није десило, јер је домаћин само неколико сати пред најављени догађај забранио овај културни догађај!

Умјесто у Завичаjном музеjу представљање књиге "Луче у тами Црне Горе" одржано је у просториjама даниловградског одбора Матице српске - Друштво чланова у Црноj Гори.

image

фото: Етос

- фото: Етос
                        

Мићовић је добитник престижне награде "Мирослављево јеванђеље" за књигу „Луче у тами Црне Горе“ у организацији Српског покрета Његош и Матице српске –друштво чланова у Црној Гори (одбор Даниловград). 

- Нисам знао да сам персона нон грата за град Даниловград. Чуо сам да је даниловградски музеј данас, касно поподне, забранио промоцију  моје књиге "Луче у тами Црне Горе", а промоција  је прије пет дана одобрена од управе тог музеја. Али, ипак доћи ћемо. Позивам све пријатеље. Наш је кров ведро небо - поручио је раније Милутин Мићовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 16:53