Град театар отвара врата средњошколцима / -фото: ЈУ Град театар Будва
30/09/2021 u 17:47 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У Град театру "Акциони дан" за средњошколце

Jавна установа "Град театар" и ове године ће подржати проjекат Униjе средњошколаца Црне Горе "Акциони дан", тако што ће осам приjављених ученика из Будве сјутра 1. октобра, провести радни дан у "Граду театру".

Током тог jедног радног дана ученици ће имати прилику да се упознаjу са начином припреме фестивала, са врстом и обимом посла и вjештинама коjе су за то потребне, као и да имаjу увид у наjзначаjниjе дjелове фестивалске архиве.

У пратњи запослених ће обићи сцене на коjима се фестивал одвиjа и биће им обjашњено све у вези са реализациjом jедног овако великог летњег фестивала културе.

За своj рад, ученици средње школе ће од послодавца код коjег су запослени, тог дана добити дневницу у износу од 10 еура, а све прикупљене дневнице ће бити усмjерене у посебан фонд из коjег се финансираjу проjекти средњошколских ученичких парламената Црне Горе

Ученици из Будве, као и ученици широм земље, у оквиру овог проjекта добиће прилику да одређени временски период буду запослени у предузећима, на радним мjестима коjа су у складу са њиховим образовним профилом, како би стекли нова знања.

За своj рад, ученици средње школе ће од послодавца код коjег су запослени, тог дана добити дневницу у износу од 10 еура, а све прикупљене дневнице ће бити усмjерене у посебан фонд из коjег се финансираjу проjекти средњошколских ученичких парламената Црне Горе. Проjекти фонда су од посебног значаjа за образовни систем, а наjчешће се односе на развиjање омладинског активизма, сузбиjање дискриминациjе, говора мржње, вршњачког насиља и слично.

Ово jе четврта година да Униjа средњошколаца Црне Горе у сарадњи са броjним послодавцима из Црне Горе организуjе проjекат "Акциони дан", а друга година да у њему учествуjе JУ "Град театар".

С.Ћ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 02:12