Večeras tradicionalna dodjela nagrada za filantropiju / -FOTO: FAKT
06/02/2023 u 11:58 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U Kraljevskom pozorištu večeras dodjela "Iskre"

Dodjela godišnjih nagrada i priznanja za filantropiju "Iskra" biće održana u 19 sati u Kraljevskom pozorištu "Zetski dom".

Dodjela godišnjih nagrada i priznanja za filantropiju "Iskra", u organizaciji Fonda za aktivno građanstvo (FAKT), biće održana danas u 19h u Kraljevskom pozorištu "Zetski dom".

Žiri je odlučio da se za 2022. godinu dodijele tri nagrade i sedam specijalnih priznanja.

Rožajac Hajrudin Ledinić, dobitnik je nagrade za individualni doprinos, a Put-Gross iz Bijelog Polja za doprinos lokalnoj zajednici. Nagrada za dobročinstvo posthumno se dodjeljuje dr Dušanu Kosoviću, poznatom neuropsihijataru i psihoanalitičaru. Gordana Sarić, profesorica francuskog i latinskog jezika, dobitnica je specijalnog priznanja za građanski doprinos opštem dobru. Isto priznanje dobila je i humanitarna grupa "Ana Đoković – in memoriam", koja prikuplja sredstva za one kojima je pomoć neophodna, bilo da je u pitanju bolest ili teška materijalna situacija. Još jedna od dobitnica specijalnog priznanja za građanski doprinos opštem dobru je Rasema Hekalo, jedna od osnivača Udruženja roditelja djece sa smetnjama u razvoju "Oaza" iz Bijelog Polja.

Hilal fond više od 10 godina širi humanost i pomaže, ne samo u Bijelom Polju i Crnoj Gori, već i širom Balkana, čime se zasluženo našao među dobitnicima specijalnog priznanja. Cetinjanin Aleksandar Vuković je primjer nesebičnog odnosa prema zajednici u kojoj živi i zato je dobio specijalno priznanje za građanski doprinos opštem dobru. Specijalno priznanje za doprinos dijaspore dobio je Sait Latić koji je donirao sredstva za izgradnju mosta u Lagatorima, u Petnjici. Specijalno priznanje za podršku mladima dobila je Coca Cola HBC Crna Gora.

Nagrade i priznanja "Iskra", Fonda za aktivno građanstvo, dodjeljuju se uz podršku Privredne komore i Fondacije "Ćano Koprivica".

S.Ć.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 13:54