iz komada ”Umjetnici na putu” / -FOTO: INTERNET
01/10/2022 u 12:05 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U organizuji Ambasade Republike Poljske: Predstava "Umjetnici na putu"

Riječ je o komadu dijelu pozorišnog programa "100 godina radosti zbog nezavisnosti"

U organizuji Ambasade Republike Poljske u Crnoj Gori zajedno sa poljskom fondacijom "Uspjećemo sa kulturom!" i teatrom "Komedija" iz Krakova večeras u 18 časova u podgoričkom gradskom muzeju biće izvedena predstava "Umjetnici na putu". Riječ je o komadu dijelu pozorišnog programa "100 godina radosti zbog nezavisnosti".

Umjetnici sa svojim spektaklom putuju po cijelom svijetu od 2018. godine. Oni su već gostovali u Velikoj Britaniji, Ukrajini, Litvaniji, Italiji ili Švajcarskoj. Svugdje sa velikim uspjehom. Sada je na redu Crna Gora.

Nastup pod naslovom "Umjetnici na putu" je zasnovan na istinitoj priči. "Kada izbije rat – umjetnici, zvijezde predratne Varšave i Ljvova pridružuju se Andersovoj vojsci kako bi ih svojim nastupima razveselili u magli smrti, gladi i borbe. To je svijet koji više ne postoji, to su pjesme koje vam ostaju dugo u sjećanju. Četiri glumca vode gledaoca putem koji ih vodi od Poljske, po Evropi, gdje po kafanama i kabareima izvode predstave, do Londona. Pratimo sudbinu naših junaka koji ponosno koračaju gotovo cijelim svijetom pod komandom generala Andersa, da bi u Londonu pronašli kraj ovog puta.

Režija i scenario potpisuje Mateuš Devera, a uloge tumače Adrian Gavlik, Natalia Pietraš, Joanna Juča, Jakub Rejzer.

Ulaz na predastavu je sloboda.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 06:32